Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenkijken 2 dec 2021

In Tokio kun je een tiny house huren voor minder dan 1 euro per maand

Inwoners in Tokio krijgen de kans om wel heel goedkoop te wonen. IKEA verhuurt een appartement in de Japanse hoofdstad voor maar 99 yen (minder dan 1 euro) per maand. Alles is gemeubileerd, dus je kunt er zo in. Maar: je zult wel moeten leven in een huis van slechts 10 vierkante meter.

Het Zweedse woonwarenhuis schiet bewoners van kleine woonruimtes maar al te graag te hulp. Zo is het bureau in de tiny home uit te klappen tot eettafel en heeft de woning een hoogslaper om zo effectief mogelijk om te gaan met de beperkte ruimte. Knus is het zeker.

Multifunctionele meubels

Verder heeft het appartement ook een zithoekje, een kledingkast, keuken en wasmachine. De douche en het toilet vind je in een aparte ruimte, dus die zijn niet bij de tien vierkante meter meegerekend. De handige lampjes, schattige kussen en plantjes maken het geheel compleet.

Om de tiny house te kunnen huren moet je minstens 20 jaar zijn en vóór 3 december reageren. Degene die het appartement wint, mag er tot 15 januari 2023 in wonen. Koopje! Maar pas op: de huurder moet wel zelf de energierekening betalen.

Tiny house heel normaal in Tokio

Voor iedereen die in een kleine studentenkamer heeft gewoond, zal de ruimte misschien wel nostalgische gevoelens oproepen. Maar voor volwassenen in Nederland is dit een wel heel erg klein appartement. Toch wonen Japanners vaak heel klein. Uit cijfers van persbureau Reuters blijkt dat de gemiddelde woning in Tokio zo’n 66 vierkante meter is. In werkelijkheid zijn de appartementen vaak nog kleiner.

Op YouTube kun je dagen vullen met het kijken naar home tours van inderdaad wel hele kleine appartementen. Zo woont Emma op acht vierkante meter, maar dan wel met een hoog plafond. Eén ding is zeker: hoe kleiner je woont, hoe creatiever je zult moeten omgaan met je ruimte. Dit koppel in Tokio laat zien hoe je van een huis van slechts 18m2 een prachtige, maar toch functionele ruimte maakt.

Hoe leuk: zo ziet een duurzaam tiny house van IKEA eruit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In Tokio kun je een tiny house huren voor minder dan 1 euro per maand
Sluiten