Jaime Andreas
Jaime Andreas Badkamer 17 jul 2020

Lekker fris en schoon – je toilet grondig schoonmaken in 5 stappen

Het toilet schoonmaken is geen favoriete bezigheid, maar helaas moet het zo nu en dan toch echt gebeuren. Dat kleine kamertje in huis gebruiken we toch redelijk vaak en daarom is het fijn als het lekker fris en schoon is.

Het toilet schoonmaken hoeft ook helemaal niet lang te duren als je snel en handig te werk gaat. Lees hier nog veel meer over het schoonmaken van je wc.

In 5 stappen je toilet schoonmaken

1. Rommel opruimen

Begin met het opruimen van alle rommel rondom de wc-pot. Hierbij moet je denken aan lege wc-rollen, rondslingerende papiertjes, lege tampondoosjes en luchtverfrissers die leeg zijn. Dit kun je allemaal weggooien.

Het kan ook geen kwaad om alle spullen die je wel nog wil gebruiken op te ruimen zodat er niets in de weg staat. Als dat allemaal weg is, kun je beginnen met het schoonmaken van de wc-pot zelf.

2. Gebruik schoonmaakmiddel

Gebruik een schoonmaakmiddel, iets speciaal gemaakt voor de wc of een natuurlijk schoonmaakmiddel geschikt voor de wc, en laat dit spul een tijdje intrekken. Doe dit in ieder geval vijf minuten, maar langer kan ook zeker geen kwaad.

Schoonmaken met groene zeep: goedkoop én milieuvriendelijk

3. Maak de buitenkant schoon

Terwijl het schoonmaakmiddel intrekt, kun je aan de slag gaan met de buitenkant van de wc-pot. Stof alles goed af en maak het daarna schoon met een sponsje. Maak de hele wc-bril grondig schoon, maar ook de onderkant van de pot en de buitenkant van de waterbak.

Wc schoonmaken: zo maak je snel je toilet schoon (in maximaal 5 minuten)

4. Toilet schoonmaken = flink schrobben

Heb je het schoonmaakmiddel goed in laten trekken? Dan is het nu tijd om flink te schrobben met de wc-borstel. Zorg ervoor dat je alle hoekjes en gaatjes van het toilet meeneemt.

> Lees ook: Je wc gezellig maken? 4 tips voor het kleinste kamertje

5. Goed naspoelen

Daarna moet je de wc doorspoelen om al het schoonmaakmiddel weg te halen. Laat de wc-borstel drogen in de houder.

Na afloop raden we aan een doekje te halen over de wc-bril voor het geval er schoonmaakmiddel is achtergebleven. Zet alle spullen die je nodig hebt weer terug en voilà: een heerlijke frisse en schone wc in huis.

Meer handige schoonmaaktips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The SpruceApartment Therapy

Reageer op artikel:
Lekker fris en schoon – je toilet grondig schoonmaken in 5 stappen
Sluiten