Iris Wijnands
Iris Wijnands Wooninspiratie 6 nov 2019

Zo kun je het allerbeste het toilet schoonmaken met baking soda

Vind jij het toilet schoonmaken ook altijd een vervelend klusje? Die zware chemicaliën die in schoonmaakmiddelen zitten zijn ook zeker geen pretje. Wij hebben tips om je toilet net zo goed (of misschien zelfs beter) schoon te krijgen zonder agressieve middelen. Zo kun je het toilet schoonmaken met baking soda.

Yep, baking soda het is een perfecte vervanger van je huidige schoonmaakmiddelen. Deze keer gaan we het toilet schoonmaken met baking soda.

Het toilet schoonmaken met baking soda

Schuif je huidige schoonmaakmiddelen aan de kant, dan kunnen we aan de slag! Je hebt ongeveer een koffiekopje vol met baking soda nodig en één kopje azijn. Gooi het in de wc-pot en laat het tien minuten in het toilet bruisen. Vervolgens pak je de wc-borstel erbij en zul je zien dat je toilet stralend schoon wordt.

Ook handig: Gootsteen verstopt? Zo kom je af van een verstopte gootsteen

Maak je eigen toiletblok van baking soda

Als je je toilet helemaal schoongemaakt hebt met baking soda, wil je waarschijnlijk ook liever geen chemisch toiletblok meer gebruiken. In normale toiletblokken zitten namelijk agressieve chemicaliën waar we niet van houden.

Tijd om zelf een toiletblok te maken met, je raadt het al, baking soda.

De ingrediënten:

  • 3/4 kopje baking soda
  • 1/2 kopje citroenzuur
  • Etherische olie van citroen of sinaasappel
  • Water
  • Schil van een citroen of sinaasappel
  • Een kom
  • Een vorm
  • Een toiletblokhouder

Zo maak je je eigen toiletblok van baking soda

Doe de baking soda, het citroenzuur en de citroenschil bij elkaar in een kom. Hier mogen nog ongeveer 25 druppels etherische olie bij en dan is het tijd om te roeren. Voeg één tot twee eetlepels water er stapsgewijs in kleine delen bij, anders valt het mengsel uit elkaar. Het moet vochtig zijn, maar niet doorweekt, anders gaat het al bruisen.

Zorg ervoor dat alle luchtbellen eruit zijn en doe het mengsel in een vorm. De vorm zet je minstens twee uur in de vriezer, of laat je een nacht staan. Klaar? Hang een houder met het toiletblok in het toilet en je hebt een schone wc.

Meer lezen over schoonmaken met baking soda?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het kan wel

Reageer op artikel:
Zo kun je het allerbeste het toilet schoonmaken met baking soda
Sluiten