Tessa Ham
Tessa Ham Interieur 14 jun 2019

Aan de slag met het kleinste kamertje: zo richt je het toilet op een creatieve manier in

9 van de 10 wc’s waar je binnenloopt bestaan uit witte of grijze tegels, met af en toe een verdwaalde verjaardagskalender. Als we eerlijk zijn is het kleinste kamertje bij ons ook niet de meest spannende ruimte. Het toilet inrichten wordt vaak vergeten. Dat is eigenlijk zonde, want we spenderen gemiddeld een uur per week op de wc.

Of je nou je hele toilet een make-over wil geven, of een paar kleine veranderingen wil doen: het is niet moeilijk om je wc er stijlvol uit te laten zien.

Een printje

Ga bij het toilet inrichten voor een printje! De wc is namelijk de ideale ruimte om te experimenteren. Als je het uiteindelijk toch niets vindt, is het makkelijker te veranderen voor wat nieuws. Maar wedden dat die zorgen nergens voor nodig zijn? Met een printje – of dat nou op de vloer of op de muur is – fleur je de ruimte makkelijk op en wordt het nooit saai.

Materiaal op de vloer en muur

Bij een make-over van een ruimte denk je algauw aan de vloer en de muren van een ruimte. En bij een toilet inrichten hoeven dat echt niet alleen maar tegels te zijn. Een houten vloer kan bijvoorbeeld heel mooi staan en behang of waterafstotende verf kan prima op de muren. Zorg dat dit natuurlijk wel past bij de sfeer die je wil uitstralen.

Als je een spa gevoel wil creëeren kun je het beste voor donkere kleuren kiezen en grote tegels kiezen. Heb je een natuurlijk interieur? Dan passen een houten vloer en een wasbak van natuursteen weer beter in je toilet. Meer fan van industrieel? Kies dan voor metrotegels en industriële lampen.

Lees ook: 4x tips voor het combineren van verschillende tegels in de badkamer

 

Ga voor een mooie spiegel

Geen zin in een hele verbouwing bij het toilet inrichten? Dan kun je al een heel eind komen met kleine veranderingen, zoals het ophangen van een nieuwe spiegel. Het is eigenlijk verbazingwekkend hoeveel mensen voor een saaie rechthoekige spiegel in de wc kiezen! Ga voor één met een gouden of zwarte rand, of kies eens voor een ronde vorm.

Gallery wall

Als je vaker Roomed leest, dan komt het vast niet als een verrassing dat we een gallery wall in je toilet aanraden. Wij schuiven onze liefde voor een stijlvolle wand met schilderijen niet onder stoelen of banken. Ook in een toilet staat een gallery wall onwijs mooi, mits je het met kleine schilderijtjes doet.

Details

Als we ergens achter zijn gekomen tijdens de honderden artikelen die we voor Roomed schreven, is het wel deze tip: details hebben een enorme invloed op de rest van de ruimte. En laten we die details nou net vaak vergeten in het kleinste kamertje. Zonde, want juist in een kleine ruimte zijn details een krachtig hulpmiddel.

Wat bedoelen we met die details bij het toilet inrichten? Kies bijvoorbeeld een andere kraan. Dit kan een kleur zijn (zoals goud of zwart), maar ook een speciale vorm (zoals vierkant). Maar daarnaast hebben we het natuurlijk over de accessoires. Een plantje hier, een geurkaarsje daar, en vergeet het stijlvolle zeeppompje niet.

Ook interessant: Ah, dus dít is waarom de lichtknop van de badkamer vaak aan de buitenkant zit

Planken boven het toilet

Om al die mooie accessoires kwijt te kunnen, heb je natuurlijk wel ruimte in dat kleinste kamertje nodig. De ruimte boven het toilet wordt vaak niet benut. Een goede oplossing zijn dan planken. Hier kan je jouw styling skills los laten gaan op bovengenoemde accessoires. Vergeet geen ruimte over te laten voor voorraad van dingen als wc-rollen en tampons.

Who said toilets have to be boring ✨? #toiletgame #toiletdecor #bathroomstyle

25 Likes, 2 Comments – Mitchell Plumbing & Gas (@mitchellplumbinggas) on Instagram: “Who said toilets have to be boring ✨? #toiletgame #toiletdecor #bathroomstyle”

Wc-rollen opbergen

Nu we het toch over die wc-rollen hebben: een voordeelpak met Page wc-papier in je wc staat natuurlijk niet zo chique. Maar ja, je wil nooit hoeven misgrijpen (de nachtmerrie…). Gelukkig is hier een eenvoudige en stijlvolle oplossing te bedenken bij het toilet inrichten. Wat dacht je van een mand of een rekje?

Waterleidingen en verwarmingsbuizen

Houd je wel van een industriële interieurstijl? Laat je waterleidingen en verwarmingsbuizen dan shinen door ze nog zichtbaarder te maken. Dit kun je doen door ze een mooi mettalic effect te geven. Spuit ze in met goud, koper of oud zilver, et voilá!

Tja, dit moet ook gebeuren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aan de slag met het kleinste kamertje: zo richt je het toilet op een creatieve manier in
Sluiten