Iris Wijnands
Iris Wijnands Badkamer 21 okt 2019

Oh shit: toilet accessoires die je saaie inrichting een poepie laten ruiken

Ben je het zat dat jouw toilet er saai en inspiratieloos uitziet, dan is dit het moment om daar iets aan te doen met toilet accessoires. Tijd om de boel eens op te frissen. Letterlijk en figuurlijk. Met goede geurstokjes en deze nieuwe toilet accessoires laat je iedereen die vindt dat je een saaie inrichting op het toilet hebt eens een spreekwoordelijk poepie ruiken!

Het toilet is het kleinste kamertje in huis. Dat wil niet zeggen dat de inrichting hiervan niet net zoveel liefde verdient als een andere kamer in huis. Het toilet is namelijk één van de ruimtes waar niet alleen jij maar ook je schoonmoeder wel eens komt. Dat moet er netjes uitzien. Het liefst nog een beetje gezellig ook.


De toiletrollen ophangen

Wanneer je op Pinterest naar toilet accessoires zoekt, kom je toiletrollen tegen, heel veel toiletrollen. Ze zijn allemaal opgehangen aan de leukste houdertjes. We hebben er een paar opvallende tussenuit gepikt, die je zeker moet zien. Heb je een simpele houder voor je wc-papier? Of heb je er helemaal geen? Laat je dan eens inspireren door deze exemplaren.

De toiletborstel en -houder mogen matchen

Hou je van strak en modern? We hebben een aantal super-moderne toiletten gezien. Nu hebben we het niet over de wc zelf, het gaat natuurlijk om de toilet accessoires. Alles in één kleur in het kleinste kamertje is een echte trend, als je de beelden op Pinterest mag geloven.

Wat we zien, is dat er vaak voor bij elkaar passende toilethouder en toiletborstel wordt gekozen. Ook het prullenbakje en andere toilet accessoires worden op elkaar afgestemd. Als alles bij elkaar past, laat je zien dat je er geen potje van maakt.

Het zeeppompje: verfijnd en luxe

Je zou je zeep in de gewone verpakking kunnen laten zitten. Wat je óók kan doen is een zeeppompje aanschaffen dat niet schreeuwt ‘ik was in de aanbieding bij de supermarkt’. Wanneer je geen student meer bent, is zo’n standaard plastic verpakking een no-go.

Zeeppompjes zijn er in alle kleuren, maten en soorten. We zagen deze mooie exemplaren en kregen meteen de neiging om er een stuk of tien aan te schaffen. Natuurlijk heb je er maar één nodig, anders is het meteen een rommeltje op het toilet.

Je kan ook gaan voor een blokje zeep. Ziet er super luxe uit én ruikt lekker. Je kan zeepblokjes kopen, maar er staan ook genoeg recepten online om zelf zeep te maken.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wat is de mooiste toilet accessoire van het land?

Wist je dat je met spiegels je huis groter laat lijken? Daar lees je hier meer over: Zo laat je een ruimte groter lijken door het gebruik van spiegels.

Een spiegel op het toilet is ontzettend handig, want je kan meteen even je make-up checken en je haar fatsoeneren. Daarnaast staat het gewoon ontzettend mooi als je een bijzondere spiegel uitzoekt. De spiegels hierboven geven nét dat beetje extra en zijn daarom perfecte accessoires op het toilet.

Voor al je toiletartikelen: een mand

Mandjes zijn er, net als zeeppompjes, in allerlei soorten en maten. Wij vinden de metalen draadmandjes super stijlvol, maar een gevlochten mandje of juist iets totaal anders ziet er ook top uit. Wanneer je daar de wc-rollen of handdoekjes in opbergt, ziet dat er meteen uit als een decoratie-item, in plaats van een grote berg toiletartikelen.

Niet alleen de houder van je wc-rol hang je op

Weet je nog dat je moeder vroeger alles aan de wc-deur hing? Je kindertekeningen, veterstrikdiploma en knip-en-plakwerken? Groot gelijk had ze! Er mag van alles aan die saaie muur hangen. Hou je het lekker persoonlijk en hang je het een en ander met plakband aan de muur, of ga je voor een net lijstje?

Veel mensen gaan voor familiefoto’s, maar wat dacht je van toffe prints? Het is maar net waar jij graag naar wil kijken. Hang een plankje op, zet daar je mandje met toiletartikelen en een paar toffe lijsten op. Let wel even op bij het ophangen, de ruimte is beperkt en je wil niet dat ‘ie in de weg hangt.

Mooie geurstokjes of -kaarsen als toilet accessoire

Fijn, zo’n luchtverfrisser, maar als je op het toilet komt wil je eigenlijk dat het altijd lekker ruikt. Zet mooie en lekker ruikende geurstokjes of geurkaarsen neer voor een altijd aanwezig lekker luchtje. Geurstokjes zien er ontzettend luxe uit en wanneer je een geurkaars aanzet op het moment dat er gasten komen, voelen zij vast enorm welkom.

We schreven laatst een artikel over de Limited Edition collectie van Rituals. Misschien zijn de geurstokjes of geurkaarsen van die lijn wel perfect voor bij jouw porseleinen troon.

Heb je na het zien van deze toilet accessoires behoefte aan nog meer inspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oh shit: toilet accessoires die je saaie inrichting een poepie laten ruiken
Sluiten