Tessa Ham
Tessa Ham | LinkedIn Tips 5 dec 2019

Je toetsenbord bevat meer bacteri├źn dan een wc-bril: zo maak je ‘m schoon

Los toetsenbord schoonmaken

First things first: zorg dat het toetsenbord is losgekoppeld van je computer. Als je een draadloos toetsenbord hebt, is het belangrijk dat de batterijen zijn verwijderd.

Even snel schoonmaken

Kan je toetsenbord wel een opfrisbeurt gebruiken? Het schoonmaken van je toetsenbord is supereenvoudig. Houd ‘m ondersteboven en schud ‘m een beetje heen en weer tot al het vuil loskomt.

Haal er daarna een vochtig doekje overheen. Let hierbij op dat water je toetsenbord kan beschadigen, dus zorg ervoor dat het doekje goed is uitgewrongen.

Goed schoonmaken

Om je toetsenbord eens goed schoon te maken, heb je eigenlijk meer nodig dan een vochtig doekje. Er bestaan tools die je hierbij kunnen helpen. Een speciaal toetsenbord stofzuigertje bijvoorbeeld. Maar ook een spuitbus met perslucht doet de trick. Hiermee blaas je al het vuil tussen je toetsen weg.

Grondig schoonmaken

Heb je het wel heel erg bont gemaakt en kleeft er nog steeds vuil tussen je toetsen? Check dan of je de toetsen van je toetsenbord kan loshalen. Niet bij elk toetsenbord kan dit namelijk en je wil natuurlijk niet je toetsenbord slopen.

Kan je dit wel? Dan kan je ze allemaal losmaken om ├ę├ęn voor ├ę├ęn te wassen. Als dit niet met de hand lukt, kun je een schroevendraaier gebruiken om ze los te wrikken. Gebruik voor het schoonmaken een vochtige doek. Let op dat deze ├ęcht is uitgeknepen en geen water meer lekt. Pas als alles droog is kun je de toetsen er weer op klikken.

Om tijd te besparen kun je het beste een foto maken van je toetsenbord voor je ze eraf haalt. Ook kun je ze het beste op dezelfde volgorde naast het toetsenbord leggen, zodat je ze binnen mum van tijd weer op de juiste plek hebt geklikt.

Lees ook: Verslaafd aan schoonmaken: Esther is een eersteklas schoonmaakfanaat

Dit artikel verscheen eerder op business zusje WorkJuice.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken ├ęcht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Je toetsenbord bevat meer bacteri├źn dan een wc-bril: zo maak je ‘m schoon
Sluiten