Merve Ozturk
Merve Ozturk Lifestyle 10 sep 2020

Tocht is geen pretje – deze 6 dingen kun je doen tegen tocht in huis

Tijdens zomerdagen met hoge temperaturen voel je eigenlijk niets van de warme tocht. Sterker nog, je kunt stiekem wel van dat briesje genieten om even af te koelen. Nu de temperaturen langzaamaan weer dalen, is tocht in huis ineens niét zo lekker meer. 6 tips om er voor goed vanaf te komen.

Extra belangrijk in deze gekke tijden, want je kunt snel verkouden worden door tocht in huis. Ook kan het zorgen voor nare windruizen die niet prettig klinken. Maar Roomed to the rescue:

Deze dingen kun je doen tegen tocht in huis

1. Plaats tochtstrips

Er is altijd wel een plekje in huis waar koude lucht doorheen komt. Ga op een koude dag met je handen langs de randen van de voordeur of kozijnen. Als je veel tocht voelt, is dat dus de ideale plek om tochtstrips te plaatsen. Tochtstrips zijn verkrijgbaar in verschillende dikte, zijn voordelig én je kunt ze gemakkelijk zelf plakken.

Tip: weet je niet zeker of er nou wel of geen tocht is? Een waxinelichtje kan je daarbij helpen. Steek het waxinelichtje aan en plaats ‘m op de plek waar jij van vermoed dat het tocht. Als de vlammetjes flink wapperen weet je zeker dat er op die plek inderdaad sprake is van tocht.

2. Tocht bij ramen

Merk je dat er veel tocht is bij de (afgesloten) ramen in je woning? Dan zijn er waarschijnlijk nieuwe kozijnen nodig. Dit is de enige oplossing om tocht te voorkomen bij je ramen.

Lees ook: Handig: met deze hack maak je je raamkozijnen wel heel snel schoon

3. Plaats een dorpelprofiel

Merk je dat er veel lucht door je deur heen komt? Een dorpelprofiel kun je plaatsen aan de onderkant van de deur. Dit zal ervoor zorgen dat er minder warmte verdwijnt uit huis. Wederom voordelig en makkelijk te monteren.

4. Vervangen van enkelglas

Vooral tijdens de winterperiode zul je merken dat enkelglas nauwelijks kou en tocht tegenhoudt. Je kunt zorgen voor opvulling in de kamer, door bijvoorbeeld planten voor het raam te plaatsen. Die zullen tocht deels tegenhouden. Wat het beste werkt is natuurlijk het vervangen van enkelglas door dubbelglas. Ook ideaal voor in de zomer, het houdt namelijk ook warmte tegen.

> Deze kamerplanten met grote bladeren staan prachtig in élk interieur

5. Radiatorfolie plaatsen

Wat ook goed helpt tegen tocht in huis, is het plaatsen van radiatorfolie. Dat is een stuk folie die e achter je verwarming kunt plaatsen. Het zorgt ervoor dat de warme lucht niet naar buiten gaat, maar juist je huis inkomt.

6. Frisse lucht in huis

Je zou het misschien niet denken, maar door je huis iedere dag goed te ventileren zorg je ervoor dat je huis sneller warm wordt. Buitenlucht is namelijk droger dan lucht in huis, wat meestal vochtige lucht is. Droge lucht in uiteindelijk makkelijker te verwarmen waardoor je huis ook sneller warm zal worden.

Voor als je op een andere manier warmte wilt creëren in huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

LeukegeitWarmerhuis

Reageer op artikel:
Tocht is geen pretje – deze 6 dingen kun je doen tegen tocht in huis
Sluiten