Maud van Dijck
Maud van Dijck Tips 26 jan 2022

Do: een zwart-wit interieur creƫren, maar vergeet geen grijs te gebruiken

Een zwart-wit interieur moet je doen, maar don’t do it wrong! Wij hebben de do’s en don’ts op een rijtje gezet zodat het niet fout kan gaan bij jouw huis. Het is namelijk een stuk makkelijker met deze tips om jouw zwart-wit interieur er stijlvol uit te laten zien.

Dus houdt het lekker zwart-wit in huis voor een simpele maar elegante uitstraling. Je hoeft daarbij natuurlijk niet helemaal zwart-wit te gaan met deze tips als je ook graag nog wat kleur in je interieur wilt aanbrengen.

Tips voor een zwart-wit interieur: de do’s en don’ts

Do: volop mixen met texturen en patronen

Aangezien je al snel minder kleurvariatie in je interieur hebt, wil je niet dat het er eentonig uit gaat zien. Probeer daarom met texturen te spelen en licht-donker contrasten te creƫren die jouw interieur een boost geven.

Ook zwart-wit 3D schilderijen zijn een echte aanrader. Zo creƫer je namelijk ook diepte in je interieur waardoor het er ook dynamischer uitziet. Of maak een gallery wall op een zwarte muur.

Een zwart-wit interieur saai? Dit mooie appartement bewijst het tegendeel

Don’t: grijs vermijden

Grijs wil je juist omarmen in je huis. Je hebt jezelf al beperkt in je kleur keuze, dus dan wil je je niet nog verder limiteren. En grijs is immers een combinatie van zwart en wit, dus waarom zou het niet binnen een zwart-wit interieur passen?

Do: Kies voor een veelzijdige sofa

Zo geef je je bank gemakkelijk een iets andere look wanneer je op je interieur raakt uitgekeken. En daarnaast geeft een veelzijdige en zachte bank ook een lossere uitstraling aan een neutraal interieur.

Don’t: verf een knallende accentmuur

Kies juist voor een look waarbij er een mooie overgang is tussen kleuren op je muur. Zo spring je niet meteen van een pikzwarte muur over op een wit plafond. Denk aan een fade-out effect of een ombrƩ stijl. Zo laat je je muur geleidelijk overlopen wat aangenaam is voor je ogen.

Do: reflecterende materialen en accenten

Door een glanzende laag over je zwarte meubels te verven zorg je ook meteen voor een lichter interieur. Weerspiegeling helpt namelijk voor meer natuurlijk licht. Of kies voor een hoogglans of een semi-glans verf voor je zwarte muur.

Gebruik je zwart als accentkleur? Kies dan voor hoogglans verf als je wilt dat die zwarte accenten er nog meer uitspringen in een wit interieur. Of gebruik wit slim als accentkleur wanneer je echt back to black wilt gaan in jouw interieur.

Zwart op zwart: haal inspiratie uit deze 17 stijlvolle zwarte interieurs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Domino

Reageer op artikel:
Do: een zwart-wit interieur creƫren, maar vergeet geen grijs te gebruiken
Sluiten