Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 17 aug 2021

Let the sun shine – 6 tips om de zomer zo lang mogelijk in huis te houden

Wil je nog zo lang het kan in huis genieten van de zomer? Wij hebben wel wat ideeën voor je om die zomersfeer thuis niet kwijt te raken. Zo kan je nog wat langer (of misschien wel het hele jaar) genieten van die summer vibes.

Je hebt bepaalde items die gewoon meteen dat zomergevoel creeëren, maar er zijn natuurlijk ook wat subtielere manieren om je huis een zomerse ondertoon te geven.

6 tips om het hele jaar te genieten van de zomer in huis

1. Hangmat of -stoel van touw

Wat schreeuwt er nu meer zomer dan een hangmat om in te relaxen? Vooral de hangmatten van touw hebben een echte zomerse uitstraling.

In plaats van voor een hangmat te gaan kan je ook voor een leuke hangstoel kiezen. Deze zijn ook net iets makkelijker om een plek in huis te geven dan hangmatten.

2. Gehaakte dekens

Haak je graag? Misschien is het dan tijd om een deken in een leuk zomers kleurtje te haken. Ze zijn ideaal om wat kleur in je interieur toe te voegen zonder dat het too much wordt.

3. Zomerse geurkaarsen

Je kan de zomer ook ruiken zonder dat je met je neus in een schelp hoeft te duiken. Naast de zee zijn er genoeg andere geuren die de zomer voor je oproepen en je huis meteen lekker laten ruiken. Denk aan de geur van net gemaaid gras of een geur van zonnebrandcrème (je moet er natuurlijk wel van houden).

4. Een Adirondack stoel

Deze stoelen zijn typisch zomers en zeker als ze ook nog in een leuk kleurtje zijn geschilderd. Over het algemeen zijn ze meer buiten dan binnen te vinden, maar dit betekent niet dat er binnen geen leuke plek voor ze is. In een hele lichte ruimte kunnen ze een hele leuke toevoeging zijn zoals in een serre of een tuinkamer.

5. Frisse witte lakens

Of het nu zomer is of niet, frisse lakens zijn altijd zalig. De lakens die je meestal in vakantiehuisjes of hotels tegenkomt zijn mooi wit. Het is dus misschien een idee om helemaal witte bed- en kussenovertrekken in je slaapkamer te gebruiken. Het laat je slaapkamer er ook lichter uitzien.

6. Streep maar lekker weg

Voor een zomers patroon zit je met strepen altijd goed. Je kan ze doortrekken van de woonkamer tot aan de slaapkamer om zo met een strepenmotief een geheel van je huis te maken.

Let the sun shine – 5 zonnige manieren om je keuken een zomerse touch te geven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Let the sun shine – 6 tips om de zomer zo lang mogelijk in huis te houden
Sluiten