Tips: zo haal je de Parijse stijl in huis

Parisiennes hebben stijl, daar kunnen we niet omheen. Niet alleen hun outfits zijn tiptop in hun nonchalance; ook de Parijse appartementen zijn van topt tot teen verzorgd, chic en soms een tikkeltje dramatisch. De combinatie van klassieke pracht en praal met moderne vormen en meubelstukken maakt het interieur elegant en gedurfd. Een interieur in Parijse stijl begint bij een appartement met prachtige elementen, zoals authentieke ornamenten, visgraat vloeren en sierlijsten. Samen met moderne meubels, een fijn kleurenpalet en industriële materialen zorgt dit voor een adembenemend interieur.

Nu woont natuurlijk niet iedereen in Parijs, maar gelukkig is het ook mogelijk om elementen van dit verfijnde interieur terug te laten keren bij jou thuis. En daar hebben wij de beste tips voor!

Bron: Dust Jacket

1. Wit, wit wit

Een strakke en neutrale basis is de key tot de je ne sais quoi-houding van een Parisien. Ga dus niet aan de slag met allerlei felle of donkere kleuren, maar houd muren en plafonds neutraal. Een strakke basis geeft je interieur direct een chique touch. Geen zorgen; kleur voeg je later toe met accessoires.

2. Ornamenten en sierlijsten

Een echt authentieke look creëer je met ornamenten en sierlijsten. Ben jij niet gezegend met deze klassieke elementen in huis? Maak ze dan zelf! Je kunt sierlijsten kant en klaar kopen bij bouwmarkten of je kunt zelf aan de slag met zaag en lijm.

3. Mirror, mirror on the wall

We lieten al eerder weten dat spiegels een ruimte groter doen lijken. Ideaal voor een (klein) appartement of kleine ruimte. Met een grote, opvallende spiegel maak je een Parijse look helemaal af! Geen ruimte op de muur voor zo’n pronkstuk? Geen probleem: laat de spiegel tegen de muur leunen, hierdoor krijg je gelijk een nonchalante look!

4. Zwarte en metallic details

Wissel de neutrale kleuren af met details in zwart en metallic kleuren. Denk bijvoorbeeld aan lampen, kunstwerken, fotolijsten en stoelen. Op die manier voeg je contrast toe en creëer je gelijkt diepte. Zo lijkt de ruimte speels zonder dat het rommelig oogt. Met metallic accenten krijgt het interieur ook een industriële touch, wat mooi samengaat met een klassieke basis. Meer inspiratie voor het toepassen van metallic in het interieur vind je hier.

Bron: Brit + Co

5. Eyecatcher

Wie de Parijse stijl in huis wilt halen, mag best een dramatisch element toevoegen als eyecatcher. Denk aan een kroonluchter, enorme kandelaar of een opvallend meubelstuk als een ronde bank. Dat een ronde bank wel vaker terugkomt in het interieur van een Parisien, zie je hier.

Meer voorbeelden van Franse interieurs zien? Bekijk dan onderstaande artikelen:

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Tips: zo haal je de Parijse stijl in huis
Sluiten