Geert Remmelink
Geert Remmelink Tips 18 aug 2017

4x tips voor een zithoek in een studentenkamer

Het nieuwe studiejaar is weer in aantocht en dat betekent voor velen een verhuizing. Ga je je (zolder)kamer bij je ouders ook verruilen voor een nieuwe studentenkamer? In veel gevallen wordt je slaapkamer tegelijkertijd je woonkamer waardoor het bed al snel een sta-in-de-weg kan zijn. Om je te helpen een gezellige zithoek te creƫren in een studentenkamer hebben we vier tips voor je. Met deze tips kun je vanaf nu wonen en slapen perfect combineren!

Wonen op een klein aantal vierkante meters is sowieso een uitdaging. Daarom hebben we ook een aantal tips voor je waarmee je het meeste uit je studio haalt!

1. Ga de hoogte in!

Heb je een hoog plafond in je kamer, dan is een hoogslaper een van de beste ideeƫn. Je creƫert zo heel gemakkelijk extra plek doordat je bed geen ruimte op de vloer inneemt. En die ruimte kun je heel goed gebruiken voor een zithoek. Een bank of een stoel onder een hoogslaper maakt de zithoek ook extra knus. Ook kun je de ruimte onder het bed gebruiken als opbergplek, waardoor je in de rest van je studentenkamer weer meer plek overhoudt voor een gezellige zithoek.

In dit appartement in hartje Stockholm vind je een prachtige hoogslaper die voor een hoop extra ruimte zorgt.

2. Betrek je bed bij de zithoek

Als je weinig ruimte tot je beschikking hebt is het slim om het bed voor meerdere doeleinden in te zetten. Dus, gebruik je bed niet alleen om te slapen, maar ook als extra plek om te zitten. Zet een paar stoelen naast het bed en je hebt een gezellige zithoek. Met een aantal kussens en een stijlvol plaid geef je het bed de look van een bank.

In dit appartement van 23 vierkante meter zie je goed hoe een bed ook prima gebruikt kan worden als bank.

3. Of zorg voor een duidelijke scheiding

Als je kamer groot genoeg is raden we je aan om het zitten en slapen gescheiden te houden. En dat kan op een heel simpele manier. Een vloerkleed bij de zithoek geeft al duidelijk een scheiding aan tussen de zithoek en de rest van de kamer. Maar ook een kast of een gordijn zijn natuurlijk erg geschikt om te ruimte visueel te scheiden. Een room divider is natuurlijk de meest logische manier om de kamer op te delen. Tip: ga dan wel voor een transparante wand zodat je kamer niet opeens hokkerig aanvoelt.

Bron: 6sqft

4. Ga voor een superslim bed

Een hoogslaper is handig wanneer je een hoge kamer hebt. Is dat niet het geval, geen paniek! Met een flexibel bed geef je jouw kamer in een handomdraai een andere functie. Overdag is het bed verborgen en is jouw kamer een echte woonkamer. En wanneer je gaat slapen tover je het bed tevoorschijn. Zo verander je heel gemakkelijk de woonkamer in een slaapkamer. De meeste flexibele bedden nemen trouwens weinig ruimte in wanneer ze niet gebruikt worden, ideaal!

Nu je weet hoe je een gezellige zithoek kan maken in je studentenkamer is het tijd om aan de slag te gaan met de rest van het interieur. We hebben een handig stappenplan opgesteld om je te helpen bij de inrichting van je kamer.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken Ć©cht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
4x tips voor een zithoek in een studentenkamer
Sluiten