Jet Hendriks
Jet Hendriks Tips 19 jan 2020

Met deze 6 tips voor een winterproof interieur zit je er warmpjes bij

Nu de feestdagen officieel voorbij zijn, verdwijnt ook de sfeervolle kerst decoratie uit het interieur. Daarna voelt het vaak wat kil en saai aan. Maar niet wanneer jij jouw interieur in een winters jasje steekt. Roomed helpt jou graag de winter door met 6 tips voor een winter interieur.

Het kille en grijze weer buiten doet verlangen naar gezelligheid en warmte in huis. Maar ga je voor een grote make-over of voldoen kleine aanpassingen door middel van winterse woonaccessoires? Kies wat geschikt is voor zowel jouw interieur als jouw budget.

In 6 stappen een winter interieur

Tip 1: winterse kleuren

Het eerste wat van belang is, is welke kleuren je kiest. In de lente en de zomer kiezen we sneller voor pasteltinten of frisse kleuren als wit, geel of appeltjes groen. Nu het winter is kiezen we voor compleet andere kleuren. Warme tinten zoals donkergroen, bruin, taupe en donkerblauw.

Kijk eens naar de kleuren die je al hebt en voeg hier wat warme winterse tinten aan toe. Dit doet al heel erg veel met de sfeer in huis. Zorg ervoor dat de kleuren matchen met elkaar. Zet dus géén bruin bij geel of appeltjes groen bij aubergine.

> Meer tips over winterse kleuren in huis? Zo voeg je winterse kleuren toe aan je interieur (én welke kleuren dat zijn)

Tip 2: velvet is dé stof voor in de winter

Het mixen van stoffen zorgt voor warmte. Kijk je in mijn eigen huis links, dan zie je velvet. Kijk je rechts? Dan zie je nog meer velvet. En dat is niet voor niets. Deze stof geeft zoveel warmte af. Eigenlijk zou het verplicht moeten zijn om dit materiaal in huis te halen. Dat kan zijn in de vorm van een kussen, maar denk ook eens aan poefen.

Ga je voor een grote verandering? Een velvet bank of stoel is erg gaaf. Mix velvet met geweven stoffen, wol en leer voor een winterse uitstraling.

Tip 3: een warm vloerkleed

Een vloerkleed is wat mij betreft sowieso een echte must have, maar zeker voor een winterproef interieur. Zodra je vanuit het werk thuis komt en de verwarming is nog niet zo heel erg lang aan dan heb je in ieder geval heerlijk warme voetjes wanneer je op de bank ploft. Daarnaast staat het super gezellig en geeft het een onwijs cozy gevoel.

Hiermee creëer je ook echt een zithoek. Zonder vloerkleed is er geen verbinding en voelen de meubels aan als losse flodders in een ruimte. Mét een vloerkleed maak je een soort eilandje waardoor je verbind.

Tip 4: kaarsen

Wanneer je aan een winter interieur denkt, denk je natuurlijk ook automatisch aan kaarsen! Kandelaars, kaarsen, geurkaarsen en waxine lichtjes zijn dé accessoires die wat ons betreft bij zowel de herfst als de winter horen. Zet ze op je salontafel, dressoir of eetkamertafel. Kies kleuren uit je winterse kleuren pallet. Hierdoor creëer je rust en balans.

> Life hack: zó brand je kaarsen mooi en volledig op

Tip 5: goede verlichting

De korte en donkere dagen zorgen voor een duistere sfeer in huis. Er komt ’s avonds weinig licht naar binnen en je bent eerder genoodzaakt om de gordijnen sneller dicht te doen. Naast kaarsen zorgt goede verlichting voor een fijne winterse sfeer. Bekijk goed welke hoekjes extra licht kunnen gebruiken en voeg hier een extra lamp toe.

De aller belangrijkste winterse tip waardoor jij binnen no time opgewarmd bent na een frisse wandeling: dekens. Heel veel dekens. Wollen, zachte, warme, fluffy dekens die jouw warm houden tijdens een avondje Netflix. Extra tip: voeg ook gerust wat nep-schapenvachten toe voor een nog behaaglijker gevoel.

Meer tips voor een winter interieur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze 6 tips voor een winterproof interieur zit je er warmpjes bij
Sluiten