Met deze handige tips ga je de wespenplaag tegen

Mocht je het nog niet hebben gehoord: er nadert binnenkort een wespenplaag in Nederland. Immers; hoe warmer de zomer, hoe meer wespen. Dat heeft ermee te maken dat er meer voedsel voor de beestjes beschikbaar is bij hoge temperaturen en droogte. Misschien fijn voor de wespenpopulatie, maar best shit voor ons. Je zit namelijk écht niet te wachten op een wespenplaag in huis. Met deze handige tips ga je die wespenplaag tegen.

1. Wespen haten koper

Heb je zo’n hippe koperen lamp in huis, dan sla je twee vliegen in één klap. Of in dit geval wespen: én een leuke lamp, en toevallig ook nog van een materiaal waar wespen een bloedhekel aan hebben. Het is niet dat wespen het design van koperen voorwerpen niet kunnen waarderen: ze hebben een hekel aan de geur. Geen koperen voorwerpen in jouw huis? Doe een paar koperen muntjes in een bakje.

2. Brand wierook

Je moet er zelf van houden, maar door wierook te branden, jaag je wespen weg. Ook in de tuin kun je een paar van die stokjes branden: plant ze gewoon in de aarde van je plantenbakken of zet een wierookbrander op je tuintafel.

3. Zorg voor reflectie

Van reflectie raken wespen in de war. Hun zicht wordt belemmerd door reflecterend zonlicht, vandaar. Hang dus een paar strategisch geplaatste spiegels op, of zelfs zakken water of ijs, om zonlicht te reflecteren.

4. Kruidnagel

Wespen en kruidnagel gaan niet goed samen. Steek daarom wat kruidnagels in een sinaasappel of citroen, zet ‘m kort in de magnetron en plaats de vrucht daarna op je tuintafel. Mocht je de wespen echt van je af moeten slaan, gebruik dan kruidnagelolie. Hiervan kun je ook een beetje branden in een geurbrander.

5. Koffiepoeder branden

Nog meer geuren waar wespen niet goed op gaan: verbrand koffiepoeder. Doe een schepje gemalen koffie op een schoteltje en steek dit aan. Ruikt niet lekker, maar werkt wel.

6. Ammoniak

Over dingen die niet lekker ruiken gesproken: een bakje water met een beetje ammoniak erin jaagt de wespen zéker weg.

Heb je echt een wespennest in je tuin of huis? Bel dan de ongediertebestrijding.

Last van andere vervelende beestjes in huis?

Reageer op artikel:
Met deze handige tips ga je de wespenplaag tegen
Sluiten