Frederique Rekers
Frederique Rekers Lifestyle 3 apr 2021

4 handige tips voor het ophangen van de was als het buiten warm is

Het wordt weer heerlijk zonnig weer en dat heeft meer voordelen dan je misschien denkt. Het kan je namelijk geld besparen als jij de zon bijvoorbeeld je kleding laat drogen. Houd rekening met de volgende dingen als jij je was buiten ophangt.

De was buiten hangen: waar moet je rekening mee houden

Als eerst is het handig om alle was was die je op wil hangen van overtollig water en kreukels te verwijderen. Ze komen rommelig en vochtig uit de was en door ze een paar keer goed los te schudden worden ze sneller droog én voorkom je kreukels.

Er is nog een ding waar je rekening mee kan houden als je jouw was buiten wilt ophangen. Waarschijnlijk droog jij je kleding op de ‘normale’ manier, maar het is beter om ze binnenstebuiten op te hangen.

Dit voorkomt verbleking door de directe zon. Zwarte spijkerbroeken worden zo namelijk donkergrijs en er zijn nog veel meer voorbeelden hiervan.

Yes please: 4 handige tips om het opbergen van kleding makkelijker te maken

Het maakt donkere kleding lichter en de ultraviolette stralen breken de chemische verbindingen af die ervoor zorgen dat je kleding de kleur krijgt die die heeft. Hierdoor gaan ze er vaal of gebleekt uitzien.

Let op de wasknijpers

Het allerliefst gebruik je eigenlijk geen wasknijpers, ze zorgen voor vouwen op de plek waar je ze gebruikt en geven soms zelfs vlekken af.

3 manieren om het wassen van je kleding duurzamer aan te pakken


Toch snappen we dat op sommige dagen (als de wind sterk is) je er zeker van wilt zijn dat jouw was aan het einde van de dag niet in de tuin van je buurman ligt. Check dan goed van te voren wat voor wasknijpers je gebruikt en of ze goed schoon zijn.

Bespaar ruimte

Het kan een drukke boel worden als je al jouw was buiten laat drogen. Maar ook hier is een handige hack voor. Hang kleine onderdelen (of juist grote) aan kledinghangers uit je kast op. Deze kledinghangers kun je dan weer aan de waslijn hangen en zo bespaar je erg veel ruimte en houd je overzicht.

6 gratis dingen die je kunt doen om je kledingkast netter te laten lijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartmenttherapy

Reageer op artikel:
4 handige tips voor het ophangen van de was als het buiten warm is
Sluiten