Frederique Rekers
Frederique Rekers Interieur 2 feb 2021

5 manieren om je slaapkamer in de winter warm én gezellig te houden

Gedurende de koudere maanden willen we allemaal een warme en cozy slaapkamer. Niks is vervelender dan wakker worden in een koud bed of thuiskomen in een bevroren kamer. Lekker ontspannen en opwarmen zonder dat je 20 extra kledingstukken aan hoeft te trekken dus.

Wij delen je een paar slimme trucs om ervoor te zorgen dat jouw slaapkamer helemaal winterproof is.

5 tips voor een warme slaapkamer

1. Dekens

Sla ze om je heen, leg ze op je neer of kruip eronder. Dekens heb je in veel verschillende kleuren en patronen. Kies voor een zachte fleece of misschien wel eentje van wol. Met een leuke kleur of patroon ziet het er meteen gezellig uit en kom jij de winter wel door.

Denk er ook over na om misschien een elektrisch deken aan te schaffen voor nog meer extra warmte, we want!

2. Verlichting

Lampen kunnen veel sfeer toevoegen aan je kamer. Er zijn veel lampen die warmte afgeven en dus kunnen bijdragen aan jouw warme winterproof slaapkamer. Kies er een die goed in jouw kamer past. Heel cute en lekker warm, twee vliegen in een klap!

Mocht je nog ergens een gloeilampje over hebben, gebruik deze dan. De gemiddelde gloeilamp geeft 95% van zijn energie af in de vorm van warmte. Als je nieuwe lampen, koopt ga dan vooral voor de milieubewuste keuze. Andere lampen geven namelijk ook veel warmte af, weliswaar niet zo veel als een gloeilamp maar hey, alle beetjes helpen.

3. Vergeet de vloer niet

Kleedjes of tapijten gaan warmteverlies door de vloer goed tegen en staan mega leuk. Ze voelen heerlijk warm en zacht aan je voeten. Veel warmer dan een houten of stenen vloer en dus lekker warm om overheen te lopen of op te zitten als die zacht genoeg is.

Als je er genoeg geld voor over hebt kan je er ook voor kiezen om een hele vloerbedekking in je kamer te leggen, mits je deze niet al hebt natuurlijk.

4. Kaarsen

Steek een of meerdere kaarsen aan. Een kaars produceert veel warmte en het staat ook nog eens erg gezellig. Zet ze neer op een veilige plek en laat ze niet alleen. Koop eventueel leuke bakjes waar ze in/op kunnen staan en je bent klaar. In veel supermarkten vindt je voor weinig geld al veel leuke kaarsen.

5. Laat de zon zijn werk doen

Hoewel de zon niet altijd schijnt in de winter, kan het zonlicht zelfs op koudere dagen je kamer goed warm houden. Laat zoveel mogelijk zonlicht binnen door je gordijnen open te gooien en spullen die het licht blokkeren te verplaatsen.

Zorg er tegelijk voor dat er naast dit zonlicht geen koude wind door je raam komt tochtstrippen te plaatsen. Meer tips tegen tocht lees je hier: Tocht is geen pretje – deze 6 dingen kun je doen tegen tocht in huis

Nu je toch met de slaapkamer bezig bent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 manieren om je slaapkamer in de winter warm én gezellig te houden
Sluiten