Met deze tips zorg je voor een vriendelijke, warme uitstraling van je interieur

In een warm en vriendelijk interieur voel je je meteen thuis. Je voelt je op je gemak en welkom. Maar hoe creëer je zo’n gezellige sfeer in je huis? Dat doe je aan de hand van deze tips!

Roomed zet 5 tips en truc op een rij om een warme en vriendelijke uitstraling te creëren in je interieur.

1. Knusse voortuin

Niet iedereen heeft de luxe van een voortuin, maar als je er wél eentje hebt: maar er echt iets gezelligs van. Een lege voortuin nodigt niet bepaald uit. Zet er een leuke tuinset in, leg een moestuin aan en plant wat bloemen of een boom. Zo ziet het er niet alleen gezellig uit, maar kan je er ook écht gebruik van maken.

Gezellige voortuin
Goodsnewsarchitecture

2. Meteen een warm welkom bij de deur

Een warm gevoel creëer je al direct bij binnenkomst, het is het eerste wat je bezoekers zien als ze binnenkomen. Zorg daarom voor niet te veel prulletjes en jassen in your face.

Denk wél aan een Perzisch tapijt in plaats van een ruwe standaard deurmat, een ouderwets donker houten kastje en een oude stoel. Of ga voor wat leuke fotolijstjes voor een persoonlijke touch in de hal.

Roomed - warme hal
KuDa Photography

3. Warme keuken

De keuken is stiekem de plek waar we het allerliefste veel tijd in doorbrengen. Helemaal als je een open keuken hebt kan je daar éxtra gebruik van maken. Wat dacht je van gekleurde keukenkastjes, een donker (of houten) aanrecht en een donker houten tafel en vloer? Bloemen, placemats en originele hanglampen maken je keuken in één klap enorm gezellig.

Warm huis
HouseofTurquoise

Dit vind je vast ook interessant: Met pastel geel in de keuken is het altijd lente in huis

4. Slaapkamer in Bed & Breakfast stijl

Natuurlijk wil je ook in je slaapkamer een fijne, warme sfeer voelen. Toch kan dat knap lastig zijn als je een lege ruimte ineens gezellig wilt maken.

Houd dan een typische Bed & Breakfast stijl in je achterhoofd. Een mooie sprei, gekleurde kussentjes en een stapel boeken op je nachtkastje, met daarnaast een gezellig oud leeslampje. Ook een tapijtje doet wonderen voor de gezelligheid van je slaapkamer!

Warme slaapkamer B&B
Warme Slaapkamer
The Southern Style Guide

5. Gezellig licht buiten én binnen

Goed licht is misschien wel één van de belangrijkste manieren waarmee je je huis warm en vriendelijk kan maken. Kies daarom voor lichten die je kan dimmen en een misschien wel gezellige kleine lichtjes voor buiten in de tuin of voor op het balkon. Je kan er zelfs voor kiezen om meerdere kleine lichtjes door je huis te hebben in plaats van een aantal grote!

Gezellige lichtjes
hannasanglar
Gezellig balkon licht
Pinimg

Meer lezen over een warm interieur?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Met deze tips zorg je voor een vriendelijke, warme uitstraling van je interieur
Sluiten