Lotte Wullems
Lotte Wullems Decoratie 16 sep 2017

Tips wanneer je gaat samenwonen en niet dezelfde smaak hebt

Hij nam haar in zijn armen, droeg haar heldhaftig over de drempel van het kasteel en ze leefden nog lang en gelukkig. Nooit ruzie, alles verloopt vlekkeloos en geen mannen die je dagenlang laten wachten op een berichtje. In sprookjes lijkt alles zo gemakkelijk, althans dat laten Disney en consorten ons graag geloven. Wij weten dat samenwonen niet altijd rozengeur en maneschijn is – vooral als je niet dezelfde smaak hebt.

Of je nu meer houdt van een landelijke, een bohemian of een Scandinavische stijl; er is altijd wel een compromis te vinden.

Lagerlings

Water bij de wijn

Hij wil per se die afgrijselijke bank in de woonkamer hebben en zij vindt de vintage lamp van haar oma perfect staan in de slaapkamer. Je deelt dan misschien de liefde voor elkaar, maar dat betekent nog niet dat je het op elk vlak eens bent. Mi casa es su casa, letterlijk – dus het is een must dat jullie je allebei écht thuis voelen in het nieuwe stekkie. Concessies doen, een beetje water bij de wijn (plus een aantal onverdunde porties wellicht) en je komt al een heel eind. Wij geven je tips om de inrichting van jullie nieuwe huis zo harmonieus mogelijk te laten lopen, zodat jullie geen scène maken in de keukenafdeling van de Ikea.

Ambidestro

Wat wil hij, wat wil zij?

Hoewel je er misschien van overtuigd bent dat jouw smaak er eentje van wereldniveau is, moet je ook rekening met de ander houden. Om een duidelijk beeld te krijgen van wat jullie allebei wel en niet willen, is het handig een lijstje te maken. Som, los van elkaar, op wat je zoekt. Denk aan de kleur van de muren, meubels en accessoires, het soort bank, wil je een grote kast of juist een laag dressoir en welke stijl vind je mooi? Schrijf ook op wat je per se mee wil nemen naar het nieuwe huis. Spullen met een sentimentele waarde zijn belangrijk om je thuis te laten voelen en dat moet je van de ander accepteren (hoe lelijk die lamp ook is). Tegelijkertijd; je maakt samen een nieuwe start dus houd ook niet te veel vast aan het verleden.

Inspiratie voor hem:
dit appartement is perfect voor de man met stijl

Nooks

Maak een moodboard

Om jullie beeld van een droominterieur sprekender te maken, kun je een moodboard maken. Verzamel een stapel tijdschriften, print eventueel wat leuke plaatjes of inspirerende zinnen uit en ga ouderwets knippen, scheuren, schuiven en plakken. Je kunt ook samples van kleuren, behang en stoffen gebruiken uit de winkel. Op deze manier kun je elkaar beter overtuigen van waarom jij iets mooi vindt. Wedden dat je er nu achterkomt dat je toch wel wat overeenkomsten hebt of dat gekleurd behang zo slecht nog niet is?

Tip: ook op Pinterest kun je gemakkelijk je eigen moodboard maken. Check zekers eens onze pagina en start met pinnen!

Bron: Domino

Teken een plattegrond

Nu jullie een (soort van) beslissing hebben genomen van de spullen die in het huis komen te staan, is het tijd om een plattegrond te maken. Passen en meten van te voren, scheelt een hoop gestuntel met een bank die eigenlijk te groot is voor de woonkamer of een kast die niet in verhouding is met de rest van het interieur.

Mancave

Kun je bepaalde dingen echt niet loslaten? Dan is het misschien nog een idee om elk een ruimte in te richten voor jezelf. Gun hem die werkkamer of gameruimte, als de slaapkamer onder jouw gezag valt. Prima deal toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tips wanneer je gaat samenwonen en niet dezelfde smaak hebt
Sluiten