4 tips voor een vrolijk interieur dat zorgt voor een lach op jouw gezicht

Word meteen vrolijk als je je eigen huis binnenstapt! Wat positiviteit en kleur wel niet kunnen doen voor je interieur en ook voor je humeur. Met een vrolijk interieur zal je zelf ook al snel een stuk optimistischer in het leven staan.

Wil je dus helemaal blij worden van je nieuwe huis? Richt je interieur dan lekker vrolijk in om echt een frisse en positieve start te maken in je nieuwe woning.

4 tips voor een vrolijk interieur

1. Gebruik veel kleur

Geef je huis veel felle kleuren om het echt op te laten leven. Je wilt natuurlijk wel een mooie balans, dus let er goed op dat je kleuren samengaan en niet teveel worden. Daarbij raden we het aan om voor de slaapkamer een kleur blauw te kiezen, want daar word je kalm van én kan je beter door slapen.

Voor mensen met een hoge bloeddruk is een blauwe slaapkamer al helemaal aangeraden, want sommige studies suggereren zelfs dat deze rustige kleur je bloeddruk kan verlagen.


Vooral geel is een goede kleur om jezelf door middel van je interieur een energie boost te geven. Met wat leuke gele accenten kan je gemakkelijk een ruimte opvrolijken.

2. Hallo licht!

Je wilt ook zo veel mogelijk licht in huis voor meer joie de vivre. Natuurlijk licht brengt positiviteit met zich mee en die uitstraling wil je om je interieur er vrolijk uit te laten zien. Een donker huis brengt toch eerder een wat negatievere sfeer met zich mee (al hóéft dat niet als je het goed combineert).

Zo kan je spiegels gemakkelijk gebruiken om meer licht in je ruimtes te reflecteren. Of kies voor witte gordijnen voor een lichtere ruimte zelfs wanneer je de gordijnen dicht hebt.

3. De accessoires

Hang iets van je hobby op in je interieur waar je zelf heel trots op bent. Dan zal er iedere keer weer een glimlach op je gezicht verschijnen wanneer je ernaar kijkt. Of plaats een foto of schilderij in je interieur die warme herinneringen bij je oproept.

Naast accessoires waar je persoonlijk blij van wordt zijn er genoeg decoratieve items die een positieve indruk met zich meebrengen. Denk aan leuke accessoires in de vorm van een zon en vrolijke planten die een verfrissende touch aan je interieur geven.

4. Ronde vormen

Als je zou nadenken over wat een vrolijke vorm zou zijn, dan is rond toch wel een vorm die naar voren komt. Ronde vormen brengen toch wat zachtheid met zich mee en uit studies blijkt dat ze ook echt een positieve invloed op je kunnen hebben. Ze stralen namelijk positieve emoties uit zoals vriendelijkheid en openheid.

Trend voor 2022: een home office vol met pastelkleuren

Harper's BazaarIkWoonFijn

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
4 tips voor een vrolijk interieur dat zorgt voor een lach op jouw gezicht
Sluiten