Renée Leeuw
Renée Leeuw Tips 24 jan 2016

Tips voor shopaholics: zo weerhoud je jezelf van nóg een aankoop

Januari wordt altijd gezien als de lastigste maand van het jaar, financieel gezien dan. Niet gek, want als het goed is heb je lekker uitgepakt met de feestdagen. Heb je niet alleen in december, maar eigenlijk het hele jaar door last van een heftige drang naar shoppen? Geen paniek, wij houden je in bedwang. Stel jezelf bij elke aankoopdrang de volgende vragen en je zult zien dat geld besparen echt een eitje is!

Minder shoppen betekent óók een beetje duurzamer leven! Bekijk hier onze 10 simpele tips voor een duurzame levensstijl.

Bron: Dansaert

1. Heb ik al iets wat hierop lijkt?

Of kun je een creatieve oplossing bedenken met iets wat je al hebt? Denk bijvoorbeeld aan een oude koffer of een houten krat: die kun je prima gebruiken als salontafel of nachtkastje. Weet je diep van binnen dat je eigenlijk al vijf lookalikes van dit item in de kast hebt liggen? Laat het dan aan je voorbijgaan, zelfs al is het in de sale!

2. Kan ik dit ergens anders goedkoper krijgen?

Misschien ben je vooral te vinden in de wat duurdere winkels. Deze maand niet, want je moet op zoek naar winkels met goedkopere versies van de spullen die jij wilt hebben! Daarnaast is nieuw echt niet altijd beter of mooier. De meest unieke items scoor je bij vintage winkeltjes en markten!

3. Heb je wel plek voor dit nieuwe item?

Oké, dus je hebt al besloten dat je nog niets hebt wat hierop lijkt, maar heb je al bedacht waar je die nieuwe poef gaat neerzetten? Misschien is er wel helemaal geen passende plek in jouw huis. Denk er even goed over na, want een té vol huis is nooit goed. Naast dat al die spullen in de woonkamer gewoonweg niet handig zijn, ziet het er ook rommelig uit. Vestig de aandacht liever op één mooi object. Less is more!

Bron: Etsy

4. Hoe vaak ga ik dit gebruiken?

Deze vraag spreekt natuurlijk voor zich. Wel eerlijk antwoord geven hè…

5. Gaat deze aankoop mijn leven verbeteren?

Een dikke bankrekening gaat jouw leven de volgende maand verbeteren. Dat staat vast. Maar hoe zit het met die stoel? Maakt die je leven écht beter? Maak die afweging en wees eerlijk tegen jezelf. Als je deze vraag beantwoordt met een ‘ja’ dan mag je het natuurlijk wel kopen, maar handel dan wel bij de volgende aankoopdrang net iets strenger.

Reageer op artikel:
Tips voor shopaholics: zo weerhoud je jezelf van nóg een aankoop
Sluiten