Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Tips 4 nov 2016

4x tips voor het toevoegen van kleur aan je huurhuis

Huurhuizen en appartementen worden vaak zo basic mogelijk opgeleverd: witte muren en plafonds, een vloer die bij iedereen min of meer in de smaak valt en vooral geen gekke kleuren of behang met bijzondere patronen. Wanneer je je huurhuis verlaat moet je het vaak weer in dezelfde staat opleveren. Oftewel, je wordt geacht je mooie muren weer wit te schilderen.

Daar heeft natuurlijk niet iedereen zin in, zeker niet als je weet dat het huurhuis echt tijdelijk is. Maar hoe voeg je dan kleur toe aan je interieur? In dit artikel geven we vier handige tips!

1. Grote gekleurde canvas vlakken

Oké, dus je muur helemaal schilderen is niet echt een optie. En al helemaal niet wanneer je het liefste een zwarte of donkergrijze muur wilt. Geen paniek, want met een aantal grote canvassen kun je de ruimte al een heel andere look geven. Schilder de canvas borden in je favoriete kleur en hang ze op aan de muur. Zo creëer je niet alleen een kleurig effect, maar ook meteen een grafische look!

2. Behang in een felle kleur of met een mooi patroon

Heb je mooi behang gezien? Je hebt meerdere opties! Beplak bijvoorbeeld de achterkant van de boekenkast met het behang. Of knip lange banen en hang deze aan de muur met twee simpele punaises of spijkertjes. Als je twee stroken naast elkaar hangt, de een wat langer dan de ander, zorg je meteen voor een nonchalante maar stijlvolle look. Ook kun je de canvassen uit de bovenstaande tip beplakken met het behang.

>> Heeft de badkamer van je huurhuis een upgrade nodig? Check dan ook deze tips!

Bron: Lonny

3. Chique paneeldeuren met kleur

Niet elk huis is gezegend met ouderwetse, stijlvolle paneeldeuren. Maar met dit DIY projectje sla je twee vliegen in één klap! Met washi tape kun je namelijk heel makkelijk moderne panelen maken op vlakke deuren. Koop een paar rolletjes washi tape in een mooie kleur en meet de vlakken uit. Wil je echt een chic effect bereiken? Ga dan voor goud- of koperkleurig tape.

Check dit artikel voor meer voorbeelden van kunstige creaties met washi tape!

4. Een upgrade voor de vloer

Vaak kun je bij de eigenaar van het pand of de woningcorporatie wel aangeven wanneer je de vloer wilt opknappen. Mochten zij óók van mening zijn dat het huurhuis erop vooruitgaat met deze aanpassing, dan krijg je vaak wel toestemming. Je moet er alleen wat tijd en geld in investeren. Een houten vloer kun je perfect schilderen met dit stappenplan.

Daarnaast hebben we ook nog een tijdelijke oplossing. Combineer meerdere vloerkleden met elkaar! Check deze Inspiratieboost voor de mooiste voorbeelden. Wij zijn fan!

Bekijk ook: Overwin de struggles van wonen in een huurhuis met deze styling tips

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
4x tips voor het toevoegen van kleur aan je huurhuis
Sluiten