7 dingen die je kunt leren van iemand die wél een opgeruimd huis heeft

En nee, dan heb ik het niet over mezelf (helaas). Maar toch, het bestaat: er zijn mensen met een opgeruimd huis. De types die nooit troepjes rond hebben slingeren en het leven onder controle lijken te hebben. Jaloers? Het is nog niet te laat om jezelf een aantal goede gewoontes aan te leren. Deze acht tips helpen je daar een handje bij.

Dit vind je vast ook leuk: dit zijn de mooiste alternatieven voor je rommelige voorraadkast.

roze slaapkamer
Jonas Ingerstedt

1. Begin de dag met het opmaken van je bed

Nee, dat kopje koffie kan wel even wachten. Begin de dag eens met het opmaken van je bed. Het is geen moeite om de lakens even op te schudden en je slaapkamer ziet er meteen een stuk netter uit.

2. Ruim meteen op

Ben jij ook een meester in het uitstellen van dingen? Herkenbaar, maar eigenlijk is het veel slimmer om meteen op te ruimen. Liggen er drie outfits op de stoel? Hang ze even op zodat ze niet kreuken. Heb je net gekookt? Was die pan meteen af (scheelt ook dat je minder hard hoeft te schrobben). Zo heb je de rest van de dag ook een leeg hoofd.

>> Wil je minimalistisch leven? Lees hier alles over de Kon Mari-methode.

3. Pak de poetsdoek er regelmatig bij

Het geheim van iemand die het huishouden onder controle heeft? Stel het schoonmaken niet te lang uit. Je kunt beter wekelijks even kort je kastjes afvegen dan maandelijks uren bezig te zijn met alles spik en span te krijgen. Zo geef je stof en troep ook niet te kans zich op te stapelen – en het scheelt veel tijd.

4. Verdeel je was

Puilt jouw wasmand ook regelmatig uit en zie je op tegen het scheiden van alles en de overuren die je wasmachine moet gaan draaien? Zet dan twee wasmanden neer: eentje voor witte en eentje voor bonte was. Houd het regelmatig bij en je zal zien dat je niet meer de hele zondag bezig bent met wasjes draaien.

5. Een vaste plek voor belangrijke papieren

Post, foldertjes en bonnetjes. Papieren kunnen al snel overal door het huis slingeren. Kies daarom voor een vaste plek waar je alles neerlegt. Ook veel handiger voor je administratie, als je voor jezelf werkt.

6. Check regelmatig je koelkast

Niet alleen houd je je koelkast schoner als je elke week al het onnodige eruit haalt, ook is het voor jezelf zo duidelijker wat je nou écht in huis hebt (want yoghurt die al twee weken over de datum is telt niet..).
Stuff is reeking havoc in homes across the South. You probably don’t need 15 water bottle bottles for a family of 4, and it’s likely time to get rid of that shirt your son grow out of months ago.

7. Meer spullen betekent meer poetsen

Hoe mooi al die accessoires ook ogen; meer spullen betekent meer poetsen. Probeer daarom de dingen die je niet gebruikt weg te doen of te verkopen.

Last van verzamelwoede? Met deze tips wordt het weggooien van spullen een eitje.

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
7 dingen die je kunt leren van iemand die wél een opgeruimd huis heeft
Sluiten