Inspiratieboost: tips voor een kleine werkruimte

Klein wonen is nog geen excuus om niet thuis te kunnen werken. Je moet je home office gewoon een beetje slim inrichten! Om je een handje op weg te helpen, zochten wij voor jou een aantal creatieve oplossingen voor een kleine werkruimte.

En voor de thuiswerkers hebben we nog vijf tips om je productiviteit te verhogen. Deze lees je hier.

Een ongewone locatie

Als je klein woont, dan heb je waarschijnlijk geen ruimte over die je om kunt dopen tot werkkamer. Daarom zul je moeten roeien met de riemen die je hebt. Probeer je ruimtelijk inzicht eens optimaal te benutten en denk buiten de lijntjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bureau in de gang of op de slaapkamer? Of maak van een kast met planken een mini kantoortje. Je kunt de deuren sluiten, waardoor je werkruimte ook zo weer uit het oog is. Zo blijft je huis een thuis, en geen werkplek.

In de hoek

In de hoek zitten hoeft heus geen straf te zijn. Maak optimaal gebruik van deze vaak loze ruimte en plaats hier een klein bureau of compacte tafel. Ook handig: als je een simpel krukje gebruikt als stoel, kun je deze gemakkelijk onder de tafel schuiven. Helemaal plaatsbesparend is een plank die je omhoog en omlaag kunt klappen. Zo creëer je in een handomdraai je eigen kantoor.

DECORATIETIP:
Staat het bureau? Fleur je home office dan nog op met shiny essentials en een inspirerend moodboard.

>> Inspiratieboost: sfeervolle verlichting voor in je home office