Merve Ozturk
Merve Ozturk Compact Wonen 28 nov 2020

6 geweldige hacks voor een klein huis die je nog nooit eerder hebt gehoord

Of je nou in een studentenkamer woont of al je tijd doorbrengt in een klein appartement – je moet wat met al die spullen. Wonen in een klein huis is absoluut niet zo erg – zo is de boel makkelijker schoon te maken en kan je gaan voor meer kwalitatieve producten (kleine meubels zijn immers goedkoper).

Wél is het belangrijk dat je weet wat wel en niet goed is voor jouw woning. Er bestaan genoeg manieren om jouw kleine huis groter te laten lijken. Ik deel dan ook graag geweldige tips voor een klein huis met je zodat jij het meeste uit je vierkante meters kan halen.

6 ultieme tips voor een klein huis

1. Gebruik een bankje als salontafel

Een salontafel is onmisbaar in ieder huis. Behalve dat je ‘m leuk decoreert, is het ook een functioneel item. Helaas zijn veel salontafels te groot voor een klein huis, en omdat je ruimte enorm kostbaar is, kan je beter een bank gebruiken.

Ja, je leest het goed, een bank. Dan heb ik het natuurlijk niet over een 2-zitsbank. Ik heb het over een smal bankje die je kan gebruiken als salontafel, als voetensteun én als extra zitplek voor als je gasten over de vloer krijgt.

Lees ook: Zo style je een houten bankje in je interieur

2. Gekleurde kozijnen

Als je over grote ramen beschikt, zorg er dan voor dat het ook de aandacht trekt. Dat doe je door je kozijnen een kleur te geven. Of je nou kiest voor een neutrale of uitgesproken kleur, met een kleine aanpassing zoals deze zul je zien dat de ruimte groter aanvoelt.

Lees ook: Origineel: schilder je deuren en kozijnen een andere kleur dan wit

3. Go get that glow

Door de juiste kleuren te gebruiken kan je jouw kleine huis groter laten lijken. Zo zorgt een wit interieur voor een meer open ruimte en zwart heeft een verkleinend effect. Behalve de kleur, speelt de afwerking ook een enorm grote rol.

Een matte afwerking kan mooi zijn, maar geloof me, zijdeglans of hoogglans verf zullen het beter doen in jouw kleine huis. De reden hiervoor is dat het licht reflecteert en dat de ruimte er helderder uitziet – ongeacht de kleur.

Tip: ga voor metallic woonaccessoires en spiegels. Hierdoor zal er meer licht weerkaatsen waardoor de ruimte groter oogt.

4. Een extra groot vloerkleed

Het is meer dan logisch om kleine meubels en accessoires aan te schaffen als je een klein huis hebt. Zo heb je meer loopruimte over en staat je huis niet volgepropt met allerlei spullen. Voor één item geldt heel wat anders: je vloerkleed.

Een extra groot vloerkleed vergroot namelijk de ruimte. Ga voor lichtere kleuren en simpele motieven – verticale strepen zorgen er wederom voor dat de ruimte er groter uitziet.

> 5 manieren waarmee je de perfecte plek voor je vloerkleed kunt bepalen

5. Een donkere vloer

Het is vanzelfsprekend dat je voorkeur uitgaat naar lichte kleuren als je een klein huis hebt. Dat is slim als het gaat om je vloerkleed, muren en meubels, maar niet als het gaat om je vloer.

Als je wilt dat je ruimte groter oogt dan dat ‘ie in werkelijkheid is, ga dan juist voor een donkere vloer. Dit creëert namelijk contrast met alle lichtgekleurde items in huis.

6. Ga voor meubels op poten

Een andere methode om je kleine huis groter te laten lijken, creëer je door meubels op poten te kiezen. Op deze manier is de vloer nog te zien en ziet de boel er veel luchtiger uit.

Meer tips voor een klein huis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
6 geweldige hacks voor een klein huis die je nog nooit eerder hebt gehoord
Sluiten