6x tips voor een keuken met veel ramen

Hoewel we in elke ruimte van ons huis zouden zwichten voor een flinke dosis daglicht, kan het in de keuken soms best lastig zijn om deze goed in te delen als er veel ramen aanwezig zijn. Lastig absoluut, maar zeker niet onmogelijk!

Wij laten zien hoe je een keuken met veel ramen tóch functioneel kunt inrichten. Want, geef nou toe, eigenlijk zijn veel ramen in een ruimte een voorrecht en zou iedereen daar alleen maar blij van moeten worden. Het natuurlijke daglicht dat via de ramen een ruimte binnenkomt, geeft een fris en open effect. Bovendien is goed daglicht tijdens het koken over het algemeen een fijne bijkomstigheid!

keuken-breedte

1. Werk in de breedte

Dit spreekt natuurlijk een beetje voor zich, maar toch kunnen we het niet vaak genoeg benadrukken. Als je niet in de hoogte kunt werken (dit is ook een bekend probleem als je bijvoorbeeld een schuin plafond hebt) werk dan in de breedte. Kies bijvoorbeeld voor een lange rij lage kasten en maak je keukenblad zo lang mogelijk. Onder het blad kun je meer kastjes plaatsen en je kunt ook direct meer kwijt op het keukenblad zelf.

Voor meer tips over het keukenblad, bekijk ook nog even dit handige stappenplan!

keuken-lade
keuken-lade-1

2. Neem een keuken met veel lades

Als je geen hoge kasten neer kunt zetten door de hoeveelheid ramen, moet je alle opbergruimte halen uit de kasten onder je keukenblad. Dit doe je het slimst door zo veel mogelijk lades in je keukenkastjes te verwerken. Hoe meer lades, hoe meer opbergruimte. En dat is precies waar je naar op zoek bent in een keuken met veel ramen!

keuken-vensterbank

3. Gebruik je vensterbank

Als er een vensterbank onder je raam zit, zet je hier de accessoires, die je normaal gesproken op je keukenplanken neerzet. Zo maak je de keuken sfeervol door een aantal fijne keuken items en mooi servies toe te voegen. En hoe richt je je vensterbank dan zo stijlvol mogelijk in? Daarvoor geven we hier handige tips.

keuken met veel ramen
Bron: Hubsch

4. Cluster je opbergruimte

Doordat je geen of weinig hoge kasten kwijt kunt in de keuken is het handig om bepaalde opberg-hoekjes te creëren. Door kleine verzamelingen van spullen of lage stellingkasten neer te zetten en de ruimte eromheen vrij te laten, blok je niet meteen al het ‘waardevolle’ licht.

keuken-ramen-1

5. Hang accessoires en keukengerei op

Als je de muren niet kunt gebruiken, dan maar het plafond! Maak verschillende gaten in het plafond en hang daar een plank aan zoals je hierboven ziet. Dit is heel makkelijk zelf te maken. Zet daar dan vervolgens planten of kruiden op. Door ook nog eens een buis onder een langwerpige plank te bevestigen kun je zelfs al je keukengerei, zoals spatels en soeplepels ophangen.

keuken-rek

6. Gebruik de ruimte boven je keuken

Door een handig rek te plaatsen aan je plafond (dit kan bij een keukeneiland, maar ook bij je ramen), creëer je meer opbergruimte en bespaar je ook nog eens ruimte doordat je in de hoogte werkt. Dit kan een hangrek zijn, maar ook een paar planken zijn super handig. Op die planken zet je vervolgens voor een extra stijlvolle keuken een mooie serviesset.

MEER INSPIRATIE
Natuurijk daglicht door middel van ramen is over het algemeen gewoon heel erg mooi. Eens? Bekijk dan nog even deze prachtige inspiratieboost met eetkamers die baden in daglicht.

Reageer op artikel:
6x tips voor een keuken met veel ramen
Sluiten