6 styling tips: zó creëer je een gezellige slaapkamer

De slaapkamer is méér dan een plek waar je elke avond in je bed stapt. Het is dé ruimte in huis waar je tot rust komt na een lange dag en het is de plek waar je juist een nieuwe dag begint. Reden genoeg om naast je kast en bed wat meer toe te voegen aan de ruimte. Met deze tips creëer je een gezellige slaapkamer!

>> Dekbedovertrekken waar je je slaapkamer mee opleukt shop je hier

1. Verander je verlichting

Die grote lamp daar aan het plafond is super handig ‘s ochtends, maar zorgt nu niet bepaald voor extra sfeer. De oplossing? Plaats een dimmer, zodat je de lichtsterkte makkelijk kan aanpassen. Daarnaast zijn bedlampjes niet alleen handig als je ‘s avonds graag nog leest in bed, maar ze zorgen ook voor meer sfeer. Ga voor een mooie wandlamp of een bijzonder exemplaar op je nachtkastje. Een lampje van veertig watt zorgt voor mooi sfeerlicht.

>> 11x inspiratie voor de styling van je nachtkastje

2. Leg een mooi vloerkleed neer

Dat is niet alleen lekker warm aan de voetjes wanneer je ‘s ochtends uit bed stapt, maar een kleed zorgt ook meteen voor een gezellige slaapkamer. Heb je een mooi exemplaar uitgezocht, maar weet je nog niet precies hoe je ‘m neer wilt leggen? Check dan even dit artikel met de mooiste voorbeelden.

Het layeren van vloerkleden staat ook super cozy. Kies dan twee vloerkleden uit met verschillende patronen, maar in hetzelfde kleurenpalet. Bijvoorbeeld een Beni Ouarain gecombineerd met een kleurig Oosters tapijt. Leg de kleden half over elkaar heen voor een speels effect.

3. Voeg een vintage touch toe

Met vintage items creëer je een unieke en karakteristieke sfeer in huis. De slaapkamer is echt een perfecte plek om met persoonlijke herinneringen, souvenirs en vintage finds te decoreren.

>> Vintage items in de slaapkamer voor een persoonlijke look

4. Geef de muren een donkere kleur

Lichte kleuren in huis zijn prachtig. Het maakt de ruimte optisch groter en het zorgt voor een frisse look. Maar als je slaapkamer wel wat gezelligheid kan gebruiken, doe je er goed aan om juist voor een donkere kleur te kiezen. Een goed voorbeeld? De bovenstaande, gezellige slaapkamer van Marc en Nienke. Zij combineren de matzwarte muur met schrootjes en wit. Check dit artikel voor de complete binnenkijker!

Bron: Stadshem

5. Kies stoffen met verschillende texturen

It’s all about the materials! Kies daarom stoffen met verschillende texturen. Combineer bijvoorbeeld een grof gebreid plaid met beddengoed van zacht en glad katoen. Met linnen geef je de kamer een nonchalante look. Ben je een beetje een sloddervos? Dan is de messy look zeker wat voor jou!

6. Maak een gestyled hoekje

In de slaapkamer kun je misschien wel veel meer kwijt dan alleen een ‘kleding-stoel’, bed en kast. Creëer daarom ook een knus hoekje in de slaapkamer. Dit kan al met een mooie open boekenkast en een fijne poef. Of ga voor een mooie fauteuil met een chic bijzettafeltje. Style het geheel af met een vloerkleedje, planten en een mooi kunstwerk of print aan de muur.

Is je slaapkamer niet groot genoeg voor al deze tips? Check dan even dit artikel:
7x slimme tips voor de kleine slaapkamer