Maud van Dijck
Maud van Dijck Tips 9 sep 2021

Deze fouten met schilderstape wil je vanaf nu niet meer maken

Is het bijna weer zo ver om een nieuwe verflaag aan je muur aan te brengen? Zorg ervoor dat je genoeg schilderstape in huis hebt om je muren mee af te plakken, want zonder tape wil je niet beginnen met verven.

Wij noemen wat tips op om je te helpen bij het verven en ervoor te zorgen dat je verf mooi op de muur zit (en niet ergens anders in je interieur). We beginnen met de grootste fout die met schilderstape wordt gemaakt.

Hoe gebruik je schilderstape bij het verven?

1. Laat de verf niet opdrogen

Schilderstape wordt gebruikt om andere plekken te beschermen tegen verf, zodat deze niet onder de spetters komen. Maar geduldig en precies te werk gaan kan juist tot een ander probleem leiden. Bij te lang of precies te werk gaan kan een deel van je verflaag namelijk al opdrogen. En dan zit je tape er nog op!

Om dit te voorkomen moet je de schilderstape eraf halen voor de laatste verflaag is opgedroogd. Droge verf kan anders van de muur afgetrokken worden waar je juist wél verf wilt hebben. Het zou zonde zijn om zo je mooie verfwerk op het einde nog te verpesten.

Schilderstape kan je het beste verwijderen door de tape rustig eraf te trekken. Trek deze van de verflaag weg voor het beste resultaat.

Mocht je verflaag toch al zijn opgedroogd en bij het verwijderen van de tape wat verf zijn meegekomen? Gebruik dan een schuurblok op de aangetaste plek. Je hoeft maar licht even te schuren en er dan met een vochtige spons over heen te gaan. Daarna kan je weer opnieuw verf aanbrengen om je muur af te werken.

2. Stof je plinten af

Voor het plakken kan je beter nog eerst even een keer de plinten en andere dingen aan de muur afdoen. Op een stoffige oppervlakte kan het zijn dat je schilderstape niet zo goed blijft plakken.

3. Plak alles op de muur goed af

Het afplakken moet je niet te gehaast doen, want dan is de kans groot dat je de tape niet goed blijft plakken. Of dat het er een beetje slordig opzit. Je kan een plamuurmes gebruiken bij het bevestigen om de tape strak aan te drukken. Voor je stopcontacten kan je ervoor kiezen om de contactdoos te verwijderen.

4. Gebruik schilderstape op je vloer vol kranten

Kranten zijn ideaal voor het bedekken van je vloer, zodat je dan geen vieze verfvlekken in je interieur krijgt. Het kan een idee zijn om wat van je kranten aan elkaar te plakken met schilderstape. Zo zullen je kranten beter blijven liggen en verschijnen er geen onbedekte plekken op de vloer.

En als er nog meubels in de kamer staan: dek deze dan af met plastic (behalve als je ze ook wil verven).

Knoei je toch tussen het verven of lekt het?

Reageer snel met een vochtige spons als de verf nog nat is of gebruik een nat wattenstaafje (bij een kleine vlek) om je geknoei makkelijk weg te werken.

Doei vette vingers en zwarte vegen: zo krijg je jouw geverfde muur weer helemaal wit

schilderstape tips verven
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Deze fouten met schilderstape wil je vanaf nu niet meer maken
Sluiten