Maud van Dijck
Maud van Dijck Badkamer 9 aug 2021

5 dingen die je kunt doen tegen een vochtige badkamer

Heb jij last van een vochtige badkamer? Je hoeft je niet meer in het zweet te werken om je badkamer er wat droger bij te krijgen, want wij hebben een aantal steengoede tips voor je. Dan kan je zo weer lekker in de douche zonder dat je je druk hoeft te maken.

Wat je wel nog eerst kan doen is even met een doekje over de natte plekken in je badkamer gaan.

5 tips om een vochtige badkamer aan te pakken

1. Verander je doucheroutine

Het is niet zo makkelijk om zo plots van een hele warme douche routine naar een koude over te stappen, maar het zou wel behoorlijk helpen bij een natte badkamer. Bij een hete douche beslaat de spiegel en douchecabine al snel en kan het wel even duren voordat het natte weer verdampt.

Daarnaast heeft koud douchen ook nog eens vele voordelen voor je huid 茅n voor . Onze collega’s van Bedrock leggen uit waarom: Waarom koud douchen supergezond is (en goed voor het milieu).

Wil je geen afscheid nemen van je hete douches? Wees niet bang, je kan gerust een vochtige badkamer voorkomen zonder dat jij het er koud van krijgt.

2. Houd je ramen of deur open

Na die hete douche of al tijdens het douchen (als je het niet te koud vindt) kan je ook het beste je deur en ramen open zetten. Zo kan je badkamer goed doorluchten.

3. Maak gebruik van een luchtontvochtiger

Het kan een idee zijn om een luchtontvochtiger in huis te halen die ervoor zorgt dat de lucht in je badkamer lekker droog blijft. Het is ook een van de makkelijkere manieren om direct van een vochtige badkamer af te komen.

4. Check je badkamer voor vochtige plekken

Het kan helpen om je handdoeken in een andere kamer te laten drogen, want deze houden het vocht juist vast. Hetzelfde geldt het voor als je een tapijt of mat in je badkamer hebt.

5. Plaats planten in een vochtige badkamer

Stijlvol het probleem oplossen kan ook door planten in je badkamer te plaatsen. Kies dan wel voor planten die veel vocht opnemen, want er zijn ook planten die zelfs voor meer vocht kunnen zorgen.

Aha – zo verwijder je kalkaanslag van je poreuze badkamertegels

tips vochtige badkamer
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar

Reageer op artikel:
5 dingen die je kunt doen tegen een vochtige badkamer
Sluiten