Projecten waar je nú lekker de tijd voor hebt (dus pak die kans!)

Onder het motto ‘we moeten er het beste van maken’, probeer ik elk weekend een zelfbenoemd “quarantaine project” op te pakken. Projecten waar ik zo min mogelijk het huis voor uithoef, met een groot resultaat in huis. Ik deel vandaag met liefde een paar leuke quarantaine projecten waar je zelf mee aan de slag kan. Aan deze tips tegen verveling heb je echt iets.

Want doordat we met z’n allen thuiszitten, hebben we nu ineens wél tijd voor die grote schoonmaak of het verven van dat ene muurtje. Geen excuses meer, steek die handen maar uit de mouwen. Het eindresultaat mag er zeker wezen!

Tips tegen verveling: 7 projecten om op te pakken nu je thuiszit

1. De grote voorjaarsschoonmaak

Oké, het voorjaar is al lang en breed begonnen, maar die grote voorjaarsschoonmaak was er “per ongeluk” even bij ingeschoten. Nu is dé tijd om je huis eens even flink onder handen te nemen. Gebruik onzegrote lenteschoonmaak lijst als geheugensteuntje zodat je niets vergeet.

2. Open kasten opnieuw inrichten

Kijk je al een tijdje tegen dezelfde indeling van je open kasten aan? Tijd om daar eens verandering in te brengen! Haal alles uit de kasten (meteen de perfecte gelegenheid om de planken even goed schoon te maken), en deel je kasten item voor item opnieuw in. Leren hoe je dat aanpakt? Zo style je een open kast of stellingkast als een professional.

Misschien kan je je kasten zelfs wel op een andere plek in huis zetten voor een totaal ander resultaat. Bevalt het niet, dan kan je ze altijd weer terug op hun oorspronkelijke plek te zetten. Nu is dé tijd om eens creatief te kijken naar de inrichting van je huis.

3. Het terras

Onkruid, vieze meubels, lege bloempotten… Als jouw terras toe is aan een flinke restyling, kan je daar nu prima mee beginnen. Haal een bezem over je terras, koop (online) wat leuke nieuwe accessoires, neem wat violen mee bij de lokale supermarkt. Voordat je het weet is jouw terras weer als nieuw.

4. Of duik de (moes)tuin in

Het bovenstaande geldt natuurlijk ook voor de tuin. We vermijden het tuincentrum op dit moment het liefste, maar wellicht is dit de perfecte tijd om met een moestuin te beginnen.

5. Verf een muurtje

Nog een blik verf thuis liggen? In een paar uur tijd heb je een muurtje volledig geschilderd. En als je de verf niet hebt liggen, kan je de kleur uit jouw dromen altijd nog online bestellen.

6. Planten verpotten en stekken

Het is nu dé tijd om je planten te verpotten. Als je planten hebt staan waarvan de de wortels kunt zien aan de onderkant van de plastic binnenpot, dan ben je eigenlijk al te laat. Check elke kamerplant door ‘m voorzichtig uit de plastic binnenpot te halen. Zie je veel wortels? Dan mag ‘ie naar een grotere pot.

Ook leuk om nu mee te beginnen: stekken! Ik ben gek op stekken, en heb dan ook weer een flink aantal nieuwe stekjes klaarstaan. Als je nog niet bekend bent met stekken, hebben we een makkelijke kamerplanten stekken-guide.

7. Vervang de posters in je gallery wall

Er zijn talloze websites waar je leuke posters voor een gallery wall kunt kopen. Zoek eens een paar nieuwe posters uit om de look van je gallery wall compleet te veranderen. Ga je voor zwart/wit, kleurrijk, quotes of juist iets abstracts?

Reageer op artikel:
Projecten waar je nú lekker de tijd voor hebt (dus pak die kans!)
Sluiten