5 vragen om jezelf te stellen bij het vinden van de perfecte stoere bank

De perfecte bank vinden, kan een enorme struggle zijn. Helemaal als je op zoek bent naar een bank in specifieke stijl, omdat dat beter bij het interieur past. Een bank heeft namelijk nogal wat eisen waaraan het moet voldoen. Zo wil je dus dat ‘ie helemaal past bij de rest van het huis, maar ook dat je er lekker in kunt wegkruipen en dat de bank nog te redden valt als je er een kop koffie over laat vallen.

Maar hoe en waar vind je de perfecte bank voor in jouw woonkamer? Wij geven je handige tips om de ideale bank te vinden en de couch potato in jezelf naar boven te halen.

Zitten, luieren, knoeien

Het allerbelangrijkste aan een bank is dat hij lekker zit. Een bank moet uitnodigen om heerlijk op neer te ploffen na een dag hard werken. Je wilt erop kunnen zitten en kletsen met vrienden, maar je wilt er misschien ook een dutje op kunnen doen.

Daarnaast is het belangrijk dat de bank niet meteen weg moet als je er per ongeluk iets op hebt gemorst (voor alle knoeipotten out there) en dus goed schoon te maken valt.

Een stoere bank vinden

Als je een robuust of industrieel interieur hebt, past een stoere leren bank daar goed bij. Als je een romantisch interieur hebt, past een een stoere bank daar misschien minder goed bij.

Het vinden van de juiste (stoere) bank kan nog best een flinke klus zijn. Stel jezelf deze vragen bij het vinden van de perfecte bank.

1. Wat moet de bank uitstralen?

Als je een bohemian interieur hebt, is een stoere bank misschien niet zo leuk. In een industrieel of Scandinavisch interieur past een stoere, leren bank perfect.

Welke woonstijl siert jouw huis en hoe kan de bank daaraan bijdragen? Een stoere bank is niet voor elk interieur weggelegd.

2. Hoeveel zitplekken heb je nodig?

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen hoeveel zitplekken je nodig hebt. Heb je een gezin of ben je met z’n tweeën thuis? Heb je vaak visite over de vloer of ben je juist veel alleen? Allemaal vragen die bepalend zijn voor de bank die je uiteindelijk kiest.

Met een gezin heb je al gauw een grote (hoek)bank nodig, maar als je alleen woont en weinig mensen over de vloer hebt kun je juist met één of twee stoere fauteuils goed uit de voeten.

3. Wat wil je met de bank doen?

Gebruik je de bank vaak voor een dutje of wil je er juist goed op kunnen zitten? Kijk je veel tv of zit je er vaker met vrienden en familie op? Heb je kinderen thuis die veel morsen? Het is goed om erbij stil te staan waar je de bank precies voor gebruikt in het dagelijks leven en de bank hier op te selecteren.

Als je er geen dutjes op doet, is het misschien goed om een bank met een wat actiever zitvlak te kiezen. Als je kinderen hebt rond hobbelen, moet je misschien rekening houden met het materiaal van de bank (een leren bank is makkelijker schoon te maken dan een stoffen bank).

4. Wat moeten de afmetingen van de bank zijn?

Dat dit pas op de vierde plek staat, zegt niks over het belang van deze vraag. Het is nogal jammer als je de perfecte stoere bank hebt gevonden en blijkt dat de afmetingen eigenlijk niet passen in de woonkamer.

In een grote woonkamer staat een stoere hoekbank heel goed, maar in een kleine ruimte is een hoekbank al snel too much. En zo valt the other way around een compacte bank in een ruime woonkamer juist weer weg.

Extra tip: hou ook rekening met de looplijnen in huis. Richt je de bank op de tv of juist op het raam of de open haard. En hoe wil je hier de loopruimte omheen indelen?

5. Welke kleur moet de bank hebben?

Het kan tof zijn om voor een stoere knalkleur te kiezen als je een statement wilt maken, maar dit is niet altijd het beste idee. Zo’n eyecatcher kan al snel vervelen en een bank is (helaas) niet het item wat je even snel vervangt als je het zat bent.

Handig is om bijvoorbeeld voor een neutrale, stoere bank te kiezen en deze meer kleur te geven met kussens of dekens. Of kies juist voor een opvallend tapijt onder de bank!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 vragen om jezelf te stellen bij het vinden van de perfecte stoere bank
Sluiten