Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Slaapkamer 13 aug 2020

6 tips voor een slaapkamer op zolder (want hallo onhandig schuin dak)

Heb jij gekozen voor een slaapkamer op zolder, of was dat zelfs de enige optie? Dan is de inrichting nou eenmaal een wat grotere uitdaging. Grote kans dat je schuine daken hebt, waardoor er veel ruimte verloren gaat. Wij helpen je graag een handje en zetten daarom handige styling tips en ideeën voor je op een rijtje, zodat je de inrichting van je slaapkamer rockt.

Stikheet in de zomer door de hoogte, weinig licht en schuine daken… Een zolderkamertje is op het eerste gezicht misschien niet de ideale slaapkamer. Toch kun je er iets heel moois van maken als je het goed inricht. Je moet alleen even weten hoe je dat aanpakt – en dat gaan we je natuurlijk leren.

Tips voor een slaapkamer op zolder

Met deze tips versla jij de struggles van een slaapkamer op zolder. Je maakt het een stuk lichter én veel gezelliger.

1. Lage kasten

Al je kleding in je slaapkamer opbergen is op zolder een grote uitdaging, want een hoge grote kast is niet heel handig met schuine daken. Ga daarom voor lage kasten met brede lades. Deze zet je in het laagste deel van de ruimte onder het schuine plafond.

2. Hang je kleding aan een rek

Niet alle kleding gaat in die ladekast passen. Zet er daarom ook een mooi kledingrek bij. Het neemt minder ruimte in beslag dan een kast en vaak zitten er wieltjes onder. Voordeel: zo kan je het gemakkelijk een ander plekje geven als het weer tijd is voor een make-over in de slaapkamer. Meestal kun je ook zelf de hoogte van het rek instellen. Een flexibel dingetje dus, dat rek.

3. Ga voor wit op de muren

Een zolderkamer heeft meestal niet mega veel dakramen. Jammer, want dat betekent dat er weinig licht binnenvalt. Het is daarom een goed idee om de muren en het plafond wit te verven. Zo oogt de ruimte groter en lichter. Is het nog steeds een beetje donker? Dan kun je ook gaan voor een witte vloer. Als je een houten vloer hebt, kun je deze wit verven aan de hand van dit stappenplan.

4. Creëer extra opbergruimte

Je moet een beetje creatief zijn om extra opbergruimte te creëren, maar dat is makkelijker dan je denkt. Zet bijvoorbeeld je bed in het midden van de ruimte tegen een wand en plaats aan het einde van het bed een opbergmeubel. Ga voor een lage kast als je de ruimtelijkheid wilt behouden, of ga voor juist een hoge kast als je meer opbergruimte nodig hebt en je een scheidingswand wilt creëren in de kamer. Ook kun je natuurlijk mooie opbergdozen onder je bed plaatsen.

Kom je er nog niet helemaal uit? Laat dan een inbouwkast op maat maken, zodat het past in de ruimte met schuine wanden.

5. Ga voor een vide

Zijn de muren op zolder heel hoog? Denk er dan eens over na om een vide te creëren. Het is eigenlijk een extra verdieping op de zolder; een soort plateau waar je het bed op plaatst. Via een leuke ladder kruip je je bed in en daaronder heb je genoeg ruimte voor bijvoorbeeld een bank of een bureau. Of een grote kledingcollectie, mocht dat extra kledingrekje nog niet genoeg zijn.

6. Rolluik met zonwering

Ga voor een rolluik met zonwering voor het raam op zolder. Dit houdt de warmte en de zon in de zomer buiten. Werkt dit toch nog niet goed genoeg? Dan is investeren in een airco wellicht een goed idee.

Wil je de zolderkamer groots verbouwen? Wij hebben ook nog een aantal verbouwingstips voor een slaapkamer op zolder.

Meer interieur inspiratie en tips voor de zolder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 tips voor een slaapkamer op zolder (want hallo onhandig schuin dak)
Sluiten