9 handige tips voor het schoonmaken van je huis met azijn

Er zijn eigenlijk twee soorten mensen: mensen die van schoonmaken houden en mensen die het heerlijk vinden om op te ruimen. Natuurlijk is er ook nog een groep die beide taken graag uitbesteed, maar wij gaan er voor het gemak even vanuit dat die zich niet onder onze lezers bevinden. Voor iedereen die een poging wilt doen zetten wij in dit artikel een aantal handige tips op een rijtje. We gaan schoonmaken met azijn.

Dit is een betaalbaar en super effectief middel waar je heel wat hoeken en oppervlakken in huis mee schoon krijgt. Here we go!

1. Magnetron schoonstomen

De magnetron, een super handig apparaat voor de snelle maaltijd, maar een hell of a job om schoon te maken. Wij hebben dé tip voor jou. Mix één kop water met 1/4 kop azijn in een glazen bak. Zet het in de magnetron op een hoge stand voor vijf minuten. De stoom helpt om alle aangekoekte resten los te weken. Daarna een doekje eroverheen en klaar ben je!

2. Stralend schone afwas

Heel fijn zo’n vaatwasser, maar soms komen de glazen er toch uit met witte kalkaanslag en strepen. Dat willen we natuurlijk niet. Voeg een beetje witte azijn toe aan je vaatwasser en je vaat zal shinen als nooit tevoren.

3. Perfect schone ramen

Heb jij ook regelmatig van die strepen op je schone ramen? Mix een even grote hoeveelheid witte azijn met water en creëer je eigen schoonmaakmiddel. Duw je spons in de mix en schoonmaken maar. Wij garanderen streeploze ramen.

De grote voorjaarsschoonmaak: tips voor glanzende ramen en frisse gordijnen

4. Fruitvliegjes: bye bye!

Vul een pot tot halverwege met appelcider azijn. Prik een paar gaten in het deksel voor je ‘m dichtdraait en plaats de pot op een willekeurige plek. Je hoeft je nooit meer druk te maken op fruitvliegjes!

5. Zeg wijnvlekken vaarwel!

Je zit lekker te dineren met vrienden of familie met een gezellig wijntje erbij. Opeens valt er een glas om, recht over jouw kleding. Die kan je weggooien denk je dan. Maar niets is minder waar. Sprenkel wat witte azijn over de vlekken in je kleding en gooi je kleding direct in de wasmachine. Opgelost!

6. Bloemen opfrissen

Heb je net een geweldig bos bloemen gekocht, beginnen ze al te verwelken. Fleur ze op door 2 eetlepels witte azijn en 2 eetlepels suiker toe te voegen.

7. Kattenbak? Weg met de geurtjes

Stop de kattenbakgeurtjes door witte azijn in de lege kattenbak te gooien. Laat dit twintig minuten inweken, spoel dan met water en alle geurtjes zijn verleden tijd.

8. Huisgemaakte scrub voor potten en pannen

Meng gelijke hoeveelheden zout met bloem en voeg hier een beetje azijn aan toe voor je eigen scrub. Hiermee kun je je kookgerei erg goed schoonmaken.

9. Spray!

Spray je douche, wasbak en zelfs je vloertegels in met een mix van witte azijn met een beetje water. Even schrobben en alle vuiligheid verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Nog meer handige schoonmaaktips

Naast deze tips voor het schoonmaken met azijn hebben we nog een aantal handige tips en tricks voor het huishouden:

www.popsugar.com

Reageer op artikel:
9 handige tips voor het schoonmaken van je huis met azijn
Sluiten