Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 10 feb 2020

Dag 6: je schoenen uitzoeken én netjes opbergen voor een nette hal

Heb je zo’n gang waarbij je bij binnenkomst struikelt over de schoenen? Of ligt jouw slaapkamer helemaal vol met enkele schoenen waarvan je de wederhelft niet meer kan vinden? Dan is schoenen opbergen vast niet jouw sterkste punt. Tijd om daar iets aan te doen met de Clean Up Challenge. Na het opruimen van de woonkamer en de gang zijn vandaag jouw schoenen aan de beurt.

Afgelopen vrijdag hebben we in 15 minuten de gang opgeruimd. Grote kans dat je toen niet aan alle schoenen toegekomen bent, en daarom gaan we daar vandaag mee aan de slag. Schoenen opbergen kan namelijk op veel verschillende manieren.

Waar begin je?

Allereerst dagen we je uit om eens goed naar al je schoenen te kijken. Welke schoenen draag je wekelijks? Welke schoenen zijn op dit moment totaal niet in het seizoen? En welke schoenen waren eigenlijk een miskoop, en draag je niet meer?

Er bestaat een grote kans dat je tussen jouw schoenen exemplaren kunt vinden die eigenlijk wel weg kunnen. Twijfel je? Leg ze even in de misschien-doos totdat je het zeker weet.

Een selectie van schoenen kunnen maken? Mooi! Dan is het nu tijd om ze stijlvol op te bergen. Wij delen alvast 5 verschillende manieren met je.

Schoenen opbergen op een stijlvolle manier

Schoenen opbergen in een grote vitrinekast

Wie zegt dat je schoenen moet opbergen in een dichte kast? Stal je pareltjes uit in een mooie kast zodat je er, ook als je ze niet aan hebt, van kan genieten!

Kies een mooie vitrinekast uit met plankjes waar jij je schoenen op kan zetten. Vooral in de slaapkamer kun je zo prima je schoenen opbergen. Je mooiste paren zet je natuurlijk neer op ooghoogte, zodat je er lekker mee kan pronken.

Hang je hakken op

Dit is niet zo’n handige tip voor iemand met alleen maar sneakers, maar wie veel hakken heeft, kan dit natuurlijk wél goed gebruiken.

Hang stangen op in je kast of bijvoorbeeld aan je kamerdeur. Daar kan jij je pumps lekker aan ophangen. Zo nemen ze geen ruimte meer in op je slaapkamervloer en het ziet er ook nog eens fancy uit.

> Hoe je sneakers goed kan opbergen lees je hier

Schoenen opbergen op een ladder

Neem een mooie houten ladder en leg tussen de sporten houten planken. Op die planken kun jij mooi je schoenen uitstallen. Op deze manier maak je optimaal gebruik van de ruimte. Als je onder de langste plank legt en steeds een kleinere plank daarboven legt, krijg je een soort piramidevorm. Daar doe je het toch voor?

Schoenen aan een lijn

Bij skaters is de term shoe tossing al wel bekend. Voor wie geen idee heeft waar we het over hebben: skaters knopen hun oude schoenen met de veters aan elkaar en gooien deze over elektriciteitsdraden.

Nu heb jij waarschijnlijk geen elektriciteitsdraden kriskras door de kamer hangen, maar je kunt natuurlijk wel een mooie lijn met kralen ophangen, zoals IKEA dat heeft gedaan. Met een gordijnspiraal op verschillende hoogtes hangen de schoenen speels door de kamer.

Schoenen opbergen door ze juist uit te stallen

Benader je schoenen als kunstwerken en zet ze op een plank op de muur. Stal ze, samen met een paar luxe en mooie decoratieve items uit om de plank te benadrukken. Een paar zwarte pumps naast een zwart-wit schilderij ziet er net uit als een museumstuk.

Kun je nog meer opruimtips gebruiken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

FreepikIris Wijnands

Reageer op artikel:
Dag 6: je schoenen uitzoeken én netjes opbergen voor een nette hal
Sluiten