Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Interieur 6 okt 2019

7 tips om je slaapkamer instant romantischer te maken

Meer dan welke ruimte ook in huis, is je slaapkamer dé place to be om romantiek uit te stralen. En daarmee bedoelen we niet dat je allerlei liefdesquotes aan de muur moet hangen, maar dat je door de juiste inrichting een ontspannende, romantische look creëert. Dit zijn onze ultieme tips om in no time een romantische slaapkamer te creëren.

Wil jij je slaapkamer upgraden? Deze tips laten zien dat je door de juiste materialen, kleuren, vormen en invloeden een natuurlijke romantische look cadeau krijgt.

Zo creëer je een romantische slaapkamer

1. Investeer in oversized planten

Met grote planten kan je over het algemeen weinig verkeerd doen. Juist in de slaapkamer zijn ze extra tof. Ze geven namelijk een beetje het ‘garden of Eden’-gevoel maar zónder dat je er gigantische tuin voor nodig hebt. Handig!

> Fijne nachtrust: 5 gezonde kamerplanten voor in de slaapkamer

2. Maak het gezellig met kussens

Door een ruim aantal kussens op bed te draperen, ontstaat automatisch een gezellig effect. Hiervan wil je toch meteen op bed ploffen met een filmpje en een grote bak popcorn? Knusheid troef!

3. White does the trick

Een witte kleur associeer je misschien niet meteen met romantiek maar wees maar zeker dat wit juist ook érg romantisch kan zijn. Dat komt waarschijnlijk omdat véél wit zoiets dromerigs heeft, alsof je met je hoofd in de wolken zweeft. En geef toe, da’s toch pure romantiek?

4. Kies voor romantische kleuraccenten

Een romantisch kleurenpalet samenstellen doe je volledig naar jouw smaak. Rode en roze tinten zijn de classic romantische kleuren maar ook zachte pastelkleuren of net donkere, warme tinten zijn perfect mogelijk. Roomwit, zachtroze, perzikoranje of net diepblauw: kies lekker een paar kleuren uit en breng accenten in die kleur aan.

5. Hang een lichtsnoer op

Lichtsnoeren worden niet voor niets soms fairy lights genoemd. Ze hebben namelijk én iets dromerig én ze vullen de kamer met een warm maar gedempt licht. Ideaal voor tijdens een romantische avond dus.

6. Werk met verschillende soft layers

Door het gebruik van verschillende zachte materialen en texturen ontstaat spontaan een gezellige, warme sfeer. Denk aan verschillende kleedjes op bed, zachte kussenslopen, een (nep) schapenvelletje of een mooie mat. Juist de combinatie van veel zachte lagen zal er voor zorgen dat je kamer extra romantisch wordt!

7. Kies een leuk hoofdbord aan je bed

Het hoofdbord aan je bed is een belangrijke blikvanger in de slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor een warm houten exemplaar of net een elegant vintage exemplaar. Het is maar net wat jij leuk vindt, zo lang het voor jou ontspanning, genegenheid en liefde uitstraalt.

Je leest het: door het aanschaffen van een paar toffe accessoires of het veranderen van de kleuren in je kamer, kan je al gauw een romantische slaapkamer uit de films nabootsen. Yay!

Meer voor in de slaapkamer

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 tips om je slaapkamer instant romantischer te maken
Sluiten