Maud van Dijck
Maud van Dijck Tips 10 aug 2021

7 tips voor een positieve uitstraling in jouw interieur

Wil je nog blijer je bed uitkomen? Met een positieve uitstraling in je interieur voel je jezelf opfleuren. Dan kan je meteen fris en fruitig de dag beginnen en ‘s avonds na een lange dag voldaan en gelukkig wegdromen.

Je hoeft dus niet meer bang te zijn voor een slechte bui, want met een vrolijk interieur word je zo uit die negatieve stemming getrokken dankzij deze tips.

7 tips voor een positieve uitstraling in huis

1. Lichte en warme kleuren

Voor positiviteit wil je natuurlijk voor warme kleuren gaan om een energieke uitstraling aan je interieur te geven. Als je op zoek gaat naar de meest positieve kleuren kom je al snel bij een van deze uit:

  • Geel
  • Roze
  • Oranje
  • Groen

Andere kleuren kunnen ook goed werken zoals bijvoorbeeld rood, maar dan moet je wel opletten dat het rood te sterk aanwezig is. Rood is van zichzelf namelijk al een sterke kleur. Met wit kan het ook niet fout gaan aangezien dat wel de lichtste kleur is die je uit kan kiezen (ook al is het eigenlijk geen echte kleur).

2. Licht houten vloeren of witte tegels

Met witte tegels zit je dus altijd goed. Zo kan je ook beter voor licht hout voor je meubilair kiezen of het zelfs wit verven. Een donker hout kan voor een mooi contrast zorgen, maar het zal je kamer niet zo laten stralen als een lichtere variant.

3. Vrolijke printjes

Van leuke prints kan je echt blij worden als je ze ziet. Dus waarom ze niet lekker in huis halen? Dan zit je de volgende keer met een smile op de bank zonder dat je het doorhebt.

Een bloemenprint is daar fantastisch voor. En dan stralen de bloemen in je vazen nét nog wat mooier. Is een bloemenbank of geprinte bank too much? Kies dan voor kussens in verschillende printen.

4. Kleurrijke schilderijen

Als je neutralere muren hebt zijn kleurrijke schilderijen een vrolijke toevoeging. Je wilt het natuurlijk ook niet te gek in huis maken door een ontploffing van kleur.

Met leuke schilderijen houd je de kleurexplosies wat kleiner, maar krijg je toch een deel van dezelfde energie als je zo hebben van een kleurrijke muur.

5. Plaats foto’s

Je kan je interieur echt laten opleven met leuke foto’s. Niet alleen maakt het je woning meer persoonlijk, je wordt ook weer herinnerd aan die gezellige familiedag of die fantastische vriendendag (de dag erna was misschien wel wat minder).

6. Fleur en fris je interieur op met bloemen en planten

Mooie groene Planten geven een frissere en daarbij ook positievere uitstraling aan je interieur. En met bloemen kan je ook weer leuk kleur in je huis brengen.

7. Houd het simpel en netjes

Niet minder belangrijk dan de vorige tips: een schoon huis is een happy home. Van een opgeruimd en geordend huis word je zelf ook een stuk gelukkiger.

Optimisme, positiviteit en kleur: dít zijn de 2021 trends volgens MADE.COM

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 tips voor een positieve uitstraling in jouw interieur
Sluiten