Renée Leeuw
Renée Leeuw Kerst 22 november 2015

Tips om al je cadeaus voor de feestmaand online te kopen

De feestmaand is al druk genoeg en hetzelfde geld eigenlijk voor de stad in deze tijd. Iedereen is als een gek (op het laatste moment nog) op zoek naar cadeaus voor Kerst en Sinterklaas. Voor mensen die niet graag shoppen is het dus vooral in december nog een grotere ramp, want: overal zijn mensen en de rijen bij de kassa zijn zelfs doordeweeks nog langer dan op een gemiddelde zaterdagmiddag. Mede daarom wil je eigenlijk al je cadeautjes in één keer inslaan met als gevolg dat je ook nog eens met handen vol tassen je een weg door de menigte moet zien te banen. Lang verhaal kort: drama.

Gelukkig leven we in de 21e eeuw en is er het internet. Goddank! Geen rijen, geen mensenmassa’s, geen gesjouw. Gewoon een klik op de muisknop en alles wordt bij jou thuis afgeleverd. Bovendien vind je online véél sneller een geschikt cadeau en is het aanbod vele malen groter dan in de stad. Toch moet je wel met een paar dingen rekening houden als je al je cadeaus voor de feestmaand online koopt en daarom geven wij je een aantal handige tips.

1. Begin op tijd

Dit is het aller-aller-belangrijkste. Net als bij gewone winkels krijgen ook webshops het tijdens de feestmaand extra druk en dat betekent dat PostNL (en elke andere bezorgservice) ook veel meer werk te doen hebben. Bestel daarom op tijd (nu is een goed moment) zodat je cadeautjes niet pas ná de feestdagen aankomen.

2. Maak een lijstje

Ja, wij zijn dol op lijstjes en dat is niet zomaar. Lijstjes geven rust in je hoofd, zorgen ervoor dat je niks vergeet en geven structuur. Maak daarom eerst een lijstje van de mensen voor wie je een cadeautje moet kopen. Zo kun je goed in kaart brengen wat je budget is. Heb je een cadeau besteld? Dan kun je de naam alvast aanvinken. Is de bestelling bezorgd? Dan kun je de naam doorstrepen.

3. Wat moet je kopen?

Tenzij je altijd geweldige cadeaus weet te verzinnen, is onze tip: ga niet gokken. Vraag of iedereen een wishlist wilt opstellen. Is jouw buddy dit vergeten? Check zijn of haar online wishlist op Pinterest bijvoorbeeld. Zo krijg je een goed idee waar hij of zij van houdt.

4. Weet je nu nog steeds niet wat je moet kopen?

Er zijn heel wat webshops die zelf al cadeautips geven, maar mocht dit jou nou niet helpen dan zijn er ook speciale websites waar je als het ware op profiel kunt zoeken. Op deze website kun je bijvoorbeeld aangeven wie je een cadeau wilt geven en de site maakt dan een selectie van mogelijke cadeaus.

5. Lees de beschrijving!

Logisch, zou je denken. Maar toch gebeurt het vaak dat je iets thuisbezorgd krijgt wat er op de site toch heel anders uitzag. Lees daarom altijd eerst goed de beschrijving. Is die niet duidelijk? Ga op zoek naar reviews van de producten en stuur de verkoper een mailtje voor meer info. Check goed hoe de kleur omschreven wordt en lees nauwkeurig welke materialen het product bevat. Is de bestelling uiteindelijk toch niet naar verwachting? Check dan even goed bij de webshop of je het nog op tijd kunt ruilen, maar als je tip 1 goed hebt gelezen, dan gaat dat nog lukken natuurlijk!

6. Ga op zoek naar kortingscodes

Het fijne aan online shoppen is dat er vaak wel ergens een kortingscode te vinden is. Vooral bij de grotere winkels kun je meestal wel iets met korting scoren of hoef je in elk geval de bezorgkosten niet te betalen. Dan heb je dus meteen weer het (enige) nadeel aan online shoppen terugverdiend!

7. Check de webshop op speciale cadeauverpakkingen

Veel webshops geven tijdens de feestmaand de optie om je bestelling in feestelijke pakketjes te verzenden. Super handig! Het bespaart jou tijd en vaak zijn deze verpakkingen erg mooi. Op deze manier kun je bijvoorbeeld ook een cadeautje bij iemand thuis laten bezorgen.

Bron: Pexels

Meer handige artikelen voor de feestmaand:

Reageer op artikel:
Tips om al je cadeaus voor de feestmaand online te kopen
Sluiten