Maud van Dijck
Maud van Dijck Tips 24 dec 2021

8 tips om daadwerkelijk meer ruimte in je interieur te creëren

Ruim wonen willen we natuurlijk allemaal. En daarmee bedoelen we niet een groot huis, maar juist een ruim interieur! Dat is overigens ook een stuk makkelijker voor elkaar te krijgen dan een groter huis (zeker met een oververhitte huizenmarkt). Daarom hebben we handige tips waarmee jouw interieur meer ruimte krijgt.

Deze tips gaan ook daadwerkelijk voor ruimte zorgen en niet alleen je huis ruimer laten lijken. Tips daarover vind je hier.

8 tips voor meer ruimte in huis

1. Multifunctionele meubels

Met multifunctionele meubels bespaar je op de hoeveelheid meubels in huis, oftewel je bespaart op ruimte. Denk daarbij niet alleen aan de typische bank of poef met opbergruimte, maar denk verder. Zo heb je ook kasten die als bureau functioneren. Of overweeg een was-droogcombinatie als je echt gebrek aan ruimt hebt.

Je bureau én hoofd opruimen: zo richt je jouw (thuis)kantoor Feng Shui in

2. Een bed in de zithoek

Voor studenten of werkenden die in een studio wonen is dit wel eens de ideale oplossing. Als je geen aparte slaapkamer hebt moet je wel in je woonkamer staan. Plaats je bed dan in je zithoek en style het om tot een knusse bank om er zelf een multifunctioneel meubel van te maken.

3. Schuif je bank ergens tegenaan

Naast dat het een stijlvolle afscheiding oplevert, bespaart het ook ruimte wanneer je je bank tegen een tafel of kast aanzet. De bank vormt namelijk een extra stukje muur waar je meubels in je interieur tegenaan schuift.

4. Een inklaptafel

Heb je een kleine keuken? Kies dan voor een inklaptafel en zet er twee stoelen bij. Zo ontbijt je in de ochtend toch net wat sneller én gemakkelijker. Verder heb je met deze tip meer ruimte in de keuken wanneer je uitgebreid wilt koken.

5. Of een ontbijtbar aan je raam

Of geniet van je uitzicht met een ontbijtbar aan je raam. Hiervoor moet je natuurlijk wel de ligging van de ramen in je huis meehebben. Maar anders kan je er ook nog voor kiezen om gewoon een ontbijtbar tegen de muur aan te maken.

Inspiratie! Begin iedere ochtend goed in een van deze knusse ontbijthoekjes

6. Een uitschuifbaar bed

Laat je bed verdwijnen in de kamer door middel van een uitschuifbaar of inklapbaar bed aan de muur. Of kies zelfs voor een traditionele bedstee als je prima met kleine ruimtes overweg kan.

7. Benut loze ruimte goed

Nog ruimte over onder je trap? Zet er een kast neer. Zijn er veel kale muren in huis? Hang open planken op om deze in te vullen en opbergruimte te creëren. Door je verticale ruimte goed te benutten heb je weer meer plek ergens anders in huis.

8. Kies voor minder meubels, maar grotere formaten

Het klinkt misschien even raar: waarom niet minder meubels of juist alleen kleine? Maar dat is niet altijd even realistisch met de hoeveelheid spullen die je hebt. Zo biedt één hele grote kast bijvoorbeeld meer opbergruimte dan twee of drie kleine kasten. En als je hem tegen de muur aanschuift levert het soms meer ruimte op dan drie kastjes verspreid door je interieur.

Met deze 3 simpele hacks zal jouw kleine badkamer altijd groter lijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ZeBustle

Reageer op artikel:
8 tips om daadwerkelijk meer ruimte in je interieur te creëren
Sluiten