Maud van Dijck
Maud van Dijck Tips 6 nov 2021

Zo kies je een kleurenschema dat bij jouw houten vloer past

Opnieuw een interieur inrichten, met een vloer die al aanwezig is? Soms kan het lastig zijn om de juiste meubels en accessoires bij een vloer te kiezen. Na het lezen van dit artikel weet je precies waar je op moet letten.

6 tips voor het kiezen van kleur bij een houten vloer

1. Hout heeft ook allerlei tinten

Onderschat niet de variatie aan houttonen die er zijn. Pas op als je beslist je muur een tintje lichter of donkerder te verven als je een houten vloer hebt. Het kan opeens zo zijn dat je interieur dan een stuk slechter uit de verf komt.

Even wegdromen – een portie houten vloeren inspiratie waar je u tegen zegt

2. Mix donker hout met lichte muren

Over het algemeen is dit de beste combinatie. Het zorgt voor een mooi licht-donker contrast en creëert daarmee ook meteen een balans in je interieur. Natuurlijk kan je ook voor een lekker donkere kleur voor je interieur kiezen, maar dan moet je toch wat meer uitkijken met hoe je vloer en muren combineren.

3. Kies koele tonen bij een warme houten vloer

Net als het licht-donker contrast kan je ook beter voor een contrast warm en koud kiezen. Zo creëer je meer balans in je interieur wanneer je een warm getinte vloer hebt. Koele tonen geven daarbij je interieur ook een iets frissere look.

4. Houten vloeren en neutrale tinten

Het is geen verrassing als je kijkt naar de Scandinavische stijl. Bijna ieder Scandinavisch interieur heeft wel een houten vloer en deze stijl maakt volop gebruik neutrale tinten. En mooi dat deze combinaties eruit zien!

Deze onbewerkte houten vloer in dit Zweedse huis is te mooi voor woorden

5. Combineer een grijze vloer met blauw

Grijs en blauw gaan heel goed samen. Dus blauw is de ideale kleur om voor op je muur te kiezen als je een grijze vloer hebt. Vooral marineblauw is heel mooi bij een lichtgrijze vloer.

6. Kersenhout en wit

Neutrale tinten passen goed bij een kersenhouten vloer. De kleur van kersenhout is van zichzelf namelijk al wat opvallender en wordt mooi door lichtere tinten gecomplimenteerd. Vooral witte muren en meubels laten een kersenhouten vloer echt stralen.

Hét stappenplan voor het verven van een houten vloer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
Zo kies je een kleurenschema dat bij jouw houten vloer past
Sluiten