Naomi Pater
Naomi Pater Slaapkamer 17 feb 2022

5 tips om je kleine slaapkamer een frisse look te geven

Na jaren van nachtrust in dezelfde kleine slaapkamer begint de ruimte je te vervelen en komen de muren zelfs op je af. Negeer dit verontrustende gevoel niet en geef je slaapkamer daarom een metamorfose. Als je houdt van de kamer waarin je in slaap valt en wakker wordt, verbetert je welzijn en nachtrust wellicht ook.

Interieurdesigners geven tips om van je kleine slaapkamer toch een fijne en comfortabele ruimte te maken.

Een frisse look in je slaapkamer

Opruimen

Misschien wel de belangrijkste eerste stap: ruim die rotzooi eens op. Rondslingerende sokken, oud papier, en opgemaakte gezichtsproducten staan alles behalve netjes in een kleine slaapkamer.

Je irriteert je er alleen maar aan en dat zorgt weer voor meer stress en een slechtere nachtrust. Wanneer je begint met opruimen zul je merken dat het in je koppie langzaamaan ook rustiger wordt.

Plafondhoge gordijnen

Geen hoog plafond? Je kunt dit natuurlijk altijd cre毛ren door te kiezen voor hoge gordijnen. Interieurontwerper Noz Nozawa vertelt: “Koop gordijnpanelen die tot op de grond komen en breng het zo dicht mogelijk bij het plafond.”

“Je kunt de afmetingen van een kleine kamer niet veranderen, maar je kunt in ieder geval de illusie van plafondhoogte versterken”, aldus Nozawa. Gordijnen voegen daarnaast bepaalde zachtheid en sereniteit toevoegen aan je slaapkamer.

Een kamerplant is the key

Met een stukje natuur in huis geef je iedere ruimte een frisse en levendige uitstraling. Kies voor kamerplanten op de vloer聽als je in een kleine ruimte slaapt. Deze voegen hoogte tot en trekken je blik naar boven, waardoor de ruimte groter aanvoelt.

Ontwerper en thuistherapeut Anita Yokota vertelt: “Wat ook hartstikke leuk staat in een kleine ruimte is een hangende plantenbak, bijvoorbeeld boven je nachtkastje.”

Verf of behang het plafond

Je slaapkamer krijgt direct een nieuwe look wanneer je het plafond verft of behangt. Je aandacht wordt bovendien naar boven getrokken, dus de kamer voelt automatisch wat groter aan.

Let wel op: kies niet voor een druk chaotisch behang of een donker plafond. Dan zul je het tegenovergestelde effect merken en dat is dus niet wat je wilt.

Een grote spiegel

Het is zeker weten een eeuwenoud trucje, maar hij werkt nog steeds: kies voor een oversized spiegel. Het doet de ruimte namelijk optisch groter en lichter lijken. Een spiegel is bovendien verkrijgbaar in allerlei hippe varianten. Kies bijvoorbeeld voor eentje met een gave rotan lijst of juist een funky zizaglijst.

Een luxe dekbed

Niets is zo fijn als wakker worden in een schoon bed. Al helemaal wanneer je ook nog eens nieuw beddengoed hebt dat heerlijk ligt. Investeer dus net wat meer in beddengoed, zodat jij iedere nacht slaapt als een roosje.

5 handige tips voor meer opbergruimte in een kleine slaapkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
5 tips om je kleine slaapkamer een frisse look te geven
Sluiten