Merve Ozturk
Merve Ozturk Opbergen 5 nov 2020

Yes please: 4 handige tips om het opbergen van kleding makkelijker te maken

Kleding opbergen gaat nogal lastig als je een overvolle kledingkast hebt. Het is sowieso handig om tenminste aan het begin van elk seizoen een grote schoonmaak in te plannen. Zitten er items tussen die je al een tijd niet hebt gedragen? Maak er dan iemand anders gelukkig mee. Zo heb jij weer meer plek voor andere leuke items.

Heb je alsnog een volle kledingkast en heb je geen idee hoe je jouw kleding goed kan opbergen? Dan ben je op Roomed op het juiste adres, want vandaag deel ik de ultieme tips met je om extra opbergruimte voor je kleding te creëren.

Zó kan je het beste je kleding opbergen

1. Neem een extra kast

Heb je een grote slaapkamer (of misschien heb je wel een extra kamer voor je kleding), en zit jouw kledingkast vol? Probeer dan je kledingkast te vergroten. Plaats er een extra ladekast bij voor kleding die je kan opvouwen.

Een ander leuk idee voor als je wat ruimte over hebt naast je kledingkast, is het plaatsen van een aantal stangen. Er zijn een hoop kledingstangen te koop die er enorm chique uitzien (je kunt ze eventueel ook op maat laten maken). Hang hier je mooiste items op. Dit kunnen kledingstukken zijn uit dezelfde categorie, maar je kunt ze ook ophangen op kleur.

2. Ga voor een kledingrek

Een kledingrek zorgt niet alleen voor extra opbergruimte, het staat ook decoratief in je kamer. Wederom zijn ze verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en materialen. Je kunt gaan voor een rotan kledingrek om een bohemien vibe te creëren, maar een simpel wit kledingrek met je mooiste kledingstukken zal het ook goed doen.

Tip: ga voor een kledingrek waarbij aan de onderkant plaats is voor manden of schoenen voor nóg meer ruimte – zoals de RIGGA kledingrek van de IKEA.

3. Een spiegel met extra ruimte

We hebben allemaal wel een spiegel in huis. Als je nou echt geen plek hebt voor een extra ladekast of kledingrek, is het slim om voor een spiegel te gaan met opbergruimte. Het neemt niet veel ruimte in beslag en zo creëer je toch wat meer plek voor je spullen.

Nog beter: er bestaan ook spiegels met opbergruimte áchter de spiegel. Op deze manier zijn al jouw items buiten het zicht en staat het niet storend in je (slaap)kamer.

4. Maak gebruik van de ruimte onder je bed

Een boxspring is ideaal als je extra kleding wilt opbergen. Liever niet constant het bed tillen? Ga dan voor een bed met opberglades. Zelf heb ik de BRIMNES van de IKEA (een bedframe met opberglades) – wat heel handig is, want de opberglades gebruik ik als kast voor alle kleding die ik het beste kan opvouwen.

Als je een bed op poten hebt zonder enige opbergruimte, snappen we maar al te goed dat je niet direct van plan bent om een nieuw bed aan te schaffen. In dat geval kan je zelf opbergruimte creëren door opbergdozen of manden te gebruiken. Als je ze op kleur sorteert ziet ‘t er ook nog eens leuk uit.

Meer handige opbergtips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Spruce

Reageer op artikel:
Yes please: 4 handige tips om het opbergen van kleding makkelijker te maken
Sluiten