3 tips voor een stylish vervanger van ‘de kleding-stoel’ in de slaapkamer

Wij denken dat ieder huishouden er minstens één heeft in de slaapkamer: een stoel met een berg (on)gewassen kleding. Tussen schoongewassen kleding in de kast en de wasmand zit namelijk nog een tussenstation. Daarnaast is het ‘s avonds natuurlijk zoveel makkelijker om je kleding over de stoel te gooien, in plaats van netjes op een hangertje. En ja.. ook de Roomed redactie maakt zich hier schuldig aan. Hoewel we allemaal aan het Konmari-en zijn geslagen, ruimen we stiekem toch nog niet altijd meteen al onze spullen op.

Daarom maakten we van de nood een deugd: oude stoel de deur uit en een mooi, bijzonder exemplaar in de plaats. Wij zetten een aantal tips op een rijtje, zodat je je kleding stylish kunt opbergen – en dus niet slordig op die stoel dropt.

1. Ga voor een multifunctioneel meubel

Stylish en handig tegelijkertijd, dat is wat we willen. Ga dus voor een mooi rek of vintage ladder waar je niet alleen je kleding aan op kunt hangen, maar ook tijdschriften, een mooie lamp aan een strijkijzersnoer, en een kleurige shawl ter decoratie aan kunt ophangen.

2. DIY!

Je kunt een meubel ook makkelijk zelf maken! Bekijk ter inspiratie even de grofvuil video’s op ons Youtubekanaal. Je kunt namelijk te leuke meubels vinden op straat, die met een likje verf of kleine aanpassing weer als nieuw zijn. Zo vonden Merel en Laura een oude regisseursstoel die ze met een lakje en een pakje textielverf omtoverden tot stylish exemplaar dat niet zou misstaan in een Scandinavische slaapkamer. Check de video hierboven!

kleding opbergen
Bron: IKEA
Kledingrek

3. Een kledingrek

Gooi je je kleding niet over de stoel, maar hang je alles liever netjes op aan een kledingrek? Koop dan een stylish kledingrek met mooie hangers (bijvoorbeeld de koperen of gouden hangers van Hay). Je kunt er ook zelf een in elkaar knutselen van een koperen buis waar je een mooie ketting of stevig touw door rijgt. Hang het geheel met haken aan het plafond en you’re all set!

>> IKEA hack: stoer kledingrek voor aan het plafond

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
3 tips voor een stylish vervanger van ‘de kleding-stoel’ in de slaapkamer
Sluiten