Geert Remmelink
Geert Remmelink Tips 1 juni 2016

7x tips voor een interieur waar ouders én kids blij van worden

Kinderen en een perfect gestyled interieur gaan over het algemeen niet hand in hand. Ondanks dat je gek bent op jouw kids, kun je ze af en toe wel achter het behang plakken als ze weer eens de bank van een nieuw patroon hebben voorzien. Omdat wij je graag willen helpen alles uit je interieur te halen, geven we je graag wat tips. Hiermee creëer je een kindvriendelijk interieur waar jij en je kids helemaal happy van worden!

Heb je nog een kamer in huis over? Maak daar dan de speelkamer van! Zo hebben de kinderen een plek waar ze ongestoord kunnen spelen en wordt jouw huis niet omgetoverd tot een speelparadijs. Check daarvoor alle do’s en don’t voor het inrichten van een speelkamer.

1. Opbergruimte, opbergruimte, opbergruimte

Als je kinderen hebt weet je dat opbergruimte alles is! Met kids haal je niet alleen een hoop gezelligheid, maar ook een hoop extra spullen in huis. En dat is ook helemaal geen probleem, zolang het maar goed opgeborgen kan worden. Met een paar grote kasten kun je al het speelgoed opbergen en creëer je rust in huis. Dat is prettig voor jou én voor de kinderen. Laat je kinderen ook een handje meehelpen. Zo stimuleer je ze om zelf hun spullen op te ruimen!

Kleine opbergers voor een klein budget nodig? Check onze budgetfinds!

2. Baken de speelhoek duidelijk af

Een manier om te voorkomen dat de LEGO en de barbies door de hele kamer slingeren is door een duidelijke speelhoek te maken. Je hoeft de kids natuurlijk niet in een hoekje weg te stoppen, maar geef ze een vaste plek waar ze lekker kunnen spelen. Het liefste in het zicht, zodat jij ook nog een oogje in het zeil kan houden. Heb je geen handig hoekje in de kamer? Een lage bank voor het raam is een prima speelplek. Of baken de speelhoek af met verf, zodat het duidelijk is waar gespeeld kan worden.

3. Creëer een veilige plek om te spelen

Een veilige plek om te spelen is zonder twijfel heel belangrijk en onmisbaar in een kindvriendelijk interieur. De uitdaging is om je huis veilig in te richten, zonder je interieur minder stijlvol te maken. Werk kabels weg (is sowieso mooier), zet breekbare accessoires op een plek waar de grijpgrage kinderhandjes niet bij kunnen en kijk of meubels met een scherpe rand en punt vervangen kunnen worden door een veiliger exemplaar. Of zorg ervoor dat de scherpe randjes bedekt zijn.

Bron: De Breuyn

4. Stimuleer de kids met creatieve prikkels

Je wilt je kind natuurlijk stimuleren zoveel mogelijk te ontdekken. Met een schoolbord, tekeningen aan de muur en vrolijke kleuren in het interieur stimuleer je die creativiteit. We snappen dat het niet ideaal is als jouw kleine de hele muur van moderne kunst voorziet. Kies daarom een muur uit (bijvoorbeeld in de kinderkamer) waar naar hartenlust op getekend kan worden. Zo kunnen de kids toch lekker kliederen op een muur en blijven jouw muren gewoon in de kleur die je voor ogen hebt.

>> Op deze meubels mag gewoon getekend worden!

Bron: Vogue

5. Styling waar ze wat van kunnen leren

Kinderen moeten niet alleen veel ontdekken, maar er wordt ook van ze verwacht dat ze een hoop leren. Daar kun je ze gemakkelijk een handje bij helpen, door bijvoorbeeld een grote wereldkaart aan de muur te hangen. Combineer stijl dus met educatie. Een goed voorbeeld is de ROLLARK, waarmee je de kids geschiedenis en plezier bijbrengt. Superhandig!

6. Materiaalkeuze is alles

Wat je vaak ziet is een plaid over de bank, met als reden dat de bank anders binnen no time onherkenbaar is. Daar zijn wij niet zo voor, maar het is wel belangrijk om na te denken over de materiaalkeuze. Wil je een stoffen bank, check dan even of je de bekleding kan wassen. Leren meubels zijn natuurlijk makkelijk afneembaar en met vintage zit je eigenlijk altijd wel goed; die mogen wel een schrammetje oplopen.

Kinderen spelen graag op de grond, dus een lekker zacht vloerkleed is altijd een goede toevoeging!

7. Wees consequent in de styling

Kinderspeelgoed is fantastisch voor de kids, maar het ziet er vaak niet heel stylish uit. Het is dus zaak om de basis van de speelhoek goed te stylen. Er zijn gelukkig genoeg winkels waar je leuke accessoires en meubels voor de kinderhoek kan kopen die perfect matchen met de rest van jouw interieur. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze stoere tafel? Met een consequente styling en genoeg opbergmogelijkheden kan je die felle kleuren van de barbies ineens een stuk beter verdragen!

Praktijkvoorbeeld van een kindvriendelijk interieur zien? De styling van dit familiehuis in Eindhoven is spot on, waardoor het voor de ouders én de kids een geweldig huis is om te wonen!

Reageer op artikel:
7x tips voor een interieur waar ouders én kids blij van worden
Sluiten