Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 29 mei 2018

5 handige tips om je keuken een volledig nieuwe look te geven

Nu het lentezonnetje volop schijnt, krijgen we last van interieurkriebels. We hebben zin om ons volledige interieur een nieuwe, frisse look te geven. Herkenbaar? Waar je in het interieur van je woonkamer en slaapkamer nog wel eens kan slepen met je meubels, wordt dat in de keuken natuurlijk een stuk lastiger. Grote apparaten zoals je koelkast, oven en magnetron staan eigenlijk jarenlang op dezelfde plek. Hoe zorg je er dan voor dat je toch een nieuwe, frisse lentelook aan je keuken kan geven? Wij geven 5 handige tips.

1. Ga voor groen in de keuken

De keuken is misschien niet de eerste plek waar je denkt aan een grote plant, terwijl het juist heel gezellig en fris kan staan. Kies voor één grote plant als eyecatcher, bijvoorbeeld naast de koelkast. De rest van de keuken kleed je aan met kleine plantjes. Deze kunnen puur decoratief zijn, maar eetbare kruiden zijn natuurlijk een win-win-situatie. Zet ze in een leuk potje voor een echte boost van je keuken.

Onze favorieten: basilicum, bieslook, koriander, oregano, peterselie en dille. Al deze kruiden zijn lekker groen, bloeien lang en zijn heerlijk in jouw favoriete gerechten. Daarbij komt dat de meeste kruiden in een potje ook nog eens budget-proof zijn. Ideaal!

roomed-tesa-keuken

2. Hang kunst op in je keuken

Een hip kunstwerk kan voor een hele nieuwe uitstraling in je keuken zorgen, maar we kunnen ons voorstellen dat je geen gaten wilt boren in je mooie metrotegels. Met tesa’s Verstelbare Klevende Spijkers is gaten boren in de muur verleden tijd. En dat terwijl je wél veilig je kunst of iets anders leuks op kunt hangen, ideaal!

De Verstelbare Klevende Spijkers zijn gemakkelijk aan te brengen en laten geen sporen achter. Als je dus niet tevreden bent over de indeling van je hippe gallery wall of je multifunctionele plankjes, dan kan je het achteraf altijd nog veranderen. Zorg ervoor dat je met een schone ondergrond begint. Houd eerst de strip en daarna de haak tenminste 5 seconden stevig tegen de muur gedrukt. Tip: raak het klevende gedeelte van de strip niet aan. Anders vermindert de kleefkracht. Wil je je schilderij toch iets hoger of lager? Dat is geen probleem, want de klevende spijkers kan je gemakkelijk aanpassen in hoogte met het handige schuifsysteem. Als je de Verstelbare Klevende Spijker wilt verwijderen, trek je de strip langs de muur naar beneden terwijl je de haak vasthoudt. En heel fijn: het laat geen sporen achter. Welcome back, mooie metrotegels! Een stap voor stap video vind je hier.

roomed-tesa-keuken
roomed-tesa-keuken
tiaborgsmidt

3. Verf een deel van de keuken met schoolbordverf

We love schoolbordverf. Met een klein potje zwarte matte verf kan je een heel nieuwe look aan je keuken geven. Ten eerste zijn donkere muren in je interieur heel hip, en ten tweede kan je deze muur altijd aanpassen door er op te tekenen. En nee, dat is niet alleen leuk voor kinderen!

Ga voor een goed beschrijfbare muur voor twee dunne laagjes verf. Laat het tussendoor goed drogen. Daarna is het tijd om je creativiteit de vrije loop te laten, en de mooiste creaties op het zwarte vlak te tekenen. Inspiratie nodig? Hier vind je een hele hoop leuke ideeën. Net alsof je in een hippe koffietent bent!

roomed-tesa-keuken
heimatbaum
roomed-tesa-keuken
thinkorlandohomes

4. Maak je keuken groter door een mooie spiegel

Heb je een vrij kleine keuken? Je maakt een kleine ruimte binnen een handomdraai optisch groter en lichter door een spiegel op te hangen. Dit geldt natuurlijk ook voor jouw kleine keukentje. Ga voor een strak exemplaar in een moderne keuken, of kies de meest romantische spiegel die je kunt vinden voor een mooie landelijke keuken, zoals deze hieronder.

roomed-tesa-keuken
wooninspiratie

5. Show je servies

Heb je mooi servies in de keukenkastjes liggen, en ben je hartstikke trots op jouw unieke bordenverzameling? Dan is het zonde om ze verstopt in de kastjes te laten liggen! Laat ze zien in een mooie vitrinekast, of ga voor een hangend keukenkastje met een glazen deur. Wil je twee of drie mooie borden écht in de spotlights zetten? Geef de borden dan een prominent plekje aan de muur. Met deze kleine aanpassing geef je de keuken een heel nieuwe uitstraling.

roomed-tesa-keuken
kikareichert

In samenwerking met tesa

Reageer op artikel:
5 handige tips om je keuken een volledig nieuwe look te geven
Sluiten