Rosa Bertram
Rosa Bertram Tips 20 feb 2019

Tips om je interieur te veranderen met de spullen die je al hebt

Hoe gek je ook op je huis en je interieur bent, soms is het hoogtijd voor verandering. Want, veranderingen zijn gezond. Maar wist je dat we de kick van het hebben van iets nieuws, ook kunnen krijgen door niets nieuws te kopen? Ja, je lees het goed. We leggen je uit hoe. 

Van nieuwe dingen ontdekken, zien en ervaren worden we blij. Het geeft ons een (tijdelijke) dopamine rush. Ga maar na, een vakantie naar een nieuwe plek, nieuwe mensen ontmoeten óf een nieuw interieur. Maar, hoe pak je dat aan als je geen nieuwe spullen wilt kopen?

Na het zien van documentaires als Marie Kondo en Minimalism, denken we wel even twee keer na voor wie iets nieuws kopen. Wil ik dit écht? Does is spark my joy? Daarom helpen we je met liefde je huis inrichten met de spullen die je al hebt! Maar, hoe?

Schuiven maar

De eerste tip ligt voor de hand, maar is ook de meest effectieve. Bekijk de ruimte die je wilt veranderen eens goed. Op welke spullen ben je écht gek? Waar valt er (letterlijk) nog ruimte te winnen? Misschien is dat kratje op de grond met boeken en planten erop ook leuk op dat ene krukje dat nu vergeten in de keuken staat.

Je kan enorm veel uitdenken en plattegronden tekenen tot je een ons weegt, maar uiteindelijk weet je pas écht hoe iets staat als je de meubels gaat verschuiven. Dus onze tip: schuiven maar!

Haal spullen van de grond

We leerden al eerder van een interieurstyliste dat je optisch meer ruimte te creëert door zo min mogelijk spullen op de grond te zetten.

Dit vind je vast ook leuk: Maak je huis helemaal af met sfeervolle én tijdloze raambekleding

Grote kans dat je alleen al door items die nu op de grond staan, weg te halen, op te hangen of op iets hogers te zetten (een hoog krukje bijvoorbeeld) wordt je kamer er ineens veel ruimtelijker.

Clusteren

Heb je een ruime woonkamer en staan de meubelstukken verdeeld over de ruimte? Denk er eens over na om je meubels in clusters in te delen. Een leeshoekje hier, de bank daar en eten doe je aan de tafel in het midden (bijvoorbeeld).

Kleur

Als je tijdens deze mini-verbouwklus écht geen geld wilt uitgeven, kijk dan of je nog ergens wat verf hebt staan of dit misschien kan lenen. Want, door een nieuwe kleur aan te brengen, krijg de ruimte ineens een andere dimensie. Mag je van jezelf toch een beetje geld uitgeven? Koop dan gewoon een pot verf (die vind je al vanaf €10,- per pot) en verven maar!

De trend van nu qua kleuren is om een doek of tapijt aan de muur te hangen. Van mooie geweven Marokkaanse tapijten tot gekleurde stranddoeken aan de muur: jij bepaalt!

En natuurlijk: opruimen

Na jaren, of soms zelfs al na een aantal maanden, verzamel je steeds meer spullen. Maar heb je die wel allemaal echt nodig en toveren ze stuk voor stuk écht een lach op je gezicht? Zo nee, doe het weg. Verkoop het, of geef het weg. Door je huis een goede schoonmaak beurt á la Marie Kondo te geven, voelt je huis als nieuw en dat zul je zien ook!

Opruimtips nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tips om je interieur te veranderen met de spullen die je al hebt
Sluiten