Maud van Dijck
Maud van Dijck | LinkedIn Tips 11 sep 2021

Is een nieuw huis onbetaalbaar? Zo word je weer verliefd op je eigen huis

Heeft de drukke huizenmarkt je van gedachte veranderd om een nieuw huis te kopen? Wees niet getreurd, wij hebben wat tips voor je om je huis weer zo goed als nieuw aan te laten voelen. Dan kan je er in ieder geval van genieten totdat je de huizenmarkt weer aan zou durven.

Met deze ideeën kan je gemakkelijk weer een frisse bries in je interieur brengen en toch lekker doorsparen voor die nieuwe woning.

5 tips om je huis weer als nieuw te laten voelen

1. Nieuwe lakens

Sowieso is het handig om extra beddengoed in huis te hebben, dus denk erover na om in een of twee nieuwe sets te investeren. Dan heb je ook zo een frisse look in je slaapkamer met een nieuwe print over je bed. Witte lakens zijn altijd een goede keuze en ook nog lekker zomers.

2. Reorganiseer je spullen in stijl

Kies voor wat stijlvolle opbergitems zoals leuke rieten of stalen manden. Zo ziet je kamer er meteen een stuk opgeruimder uit en geeft het een nette uitstraling. Het beste kan je items kiezen die materialen gebruiken die jouw interieurstijl complimenteren.

3. Kom maar op met de KonMari methode

Als je het nog nooit hebt geprobeerd, ga er dan voor! Met tips van opruimgoeroe Marie Kondo ziet jouw huis er dadelijk weer helemaal nieuw uit en kan je meteen die leuke opbergitems gebruiken. Zo heb je geen onnodige items meer die door je huis rondslingeren.

4. Kies voor nieuwe kunst

Wees zelf creatief en geef een leuke draai aan een van de schilderijen aan je muur. Verf bijvoorbeeld een van je oude schilderijlijsten in een andere kleur. Of vervang een van je posters met een ander printje.

5. Bepaal de geur van jouw huis

Met een nieuwe geur in huis kan je ook voor een nieuwe sfeer zorgen. Zo kan je voor een nostalgische vibe gaan door te kiezen voor een geur die je doet denken aan de taarten die je moeder of oma vroeger deed bakken. Of ga voor een rustgevende sfeer met kamille. Wat je ook doet, kies een geur uit waar jij (en je huisgenoten) blij van worden.

Met een kenmerkende geur in je huis word je ook buitenshuis eraan herinnerd iedere keer wanneer je jouw geur tegenkomt. Ben je lange tijd van huis weg? Neem dan je favoriete geurkaarsen of aromasticks mee om als het ware het thuisgevoel met je mee te nemen.

Dit is de reden dat je de geur in je eigen huis niet meer ruikt

Apartment Therapy

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Is een nieuw huis onbetaalbaar? Zo word je weer verliefd op je eigen huis
Sluiten