Jet Hendriks
Jet Hendriks Tips 16 mrt 2020

Met deze 4 basisingrediënten creëer je thuis een industrieel interieur

Bij een industrieel interieur wordt het ruwe randje niet weggestopt. Sterker nog: dit maakt het hele plaatje compleet. De meest prachtige industriële interieurs worden gecreëerd in een oud verlaten pand waar de oorspronkelijke constructies nog zichtbaar zijn. Hier en daar een deukje in de betonnen vloer.

De bijzondere wisselwerking van oud in combinatie met nieuw geven een eigentijds karakter. Klinkt allemaal leuk, maar daar heb je natuurlijk niets aan wanneer je in een nieuwbouwwoning woont.

Zo creëer jij een industrieel interieur 

Maar niet getreurd: ook in een niet-industrieel pand kan je een industrieel interieur creëeren. Deze vier tips helpen je op weg.

#1: Zonder beton geen industriële uitstraling.   

Wanneer je een blik in de design wereld neemt, is beton echt in opmars. Beton past perfect in het industriële beeld. Wat dacht je van een onderhoudsvriendelijke gegoten betonnen vloer?

Op Roomed staan al verschillende beton-DIY’s. Zo kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk een tafeltje maken of wat dacht je van het keukenblad!

Fan van beton maar heb je geen zin in drastische veranderingen? Schaf een pot verf in betonlook aan of plak een betonlook behangetje tegen de wand et voilà; daar is je beton look!

 

#2: Een bakstenen muur 

Je kent ze wel; van die mooie, oude bakstenen muren. Het stucwerk is eraf en het perfecte plaatje komt zomaar ineens naar boven. Een enkeling heeft dit geluk maar lang niet iedereen. En toch kun jij ook zo’n zelfde bakstenen muur creëren.

Tegenwoordig is er realistisch fotobehang verkrijgbaar. Maar misschien wel nog beter: je kunt een dun laagje bakstenen aanleggen op een strakke muur! Speel met de dikte van 1, 2 of 3 centimeter. Hierdoor gaat de muur echt leven. Daar heb je dus helemaal geen oud pakhuis voor nodig.

 

#3: Maak gebruik van metaal

Wil je een stoere uitstraling? Maak dan gebruik van metaal in het interieur en laat je vooral lekker gaan. Installeer een metalen wenteltrap om van beneden naar boven te gaan.

Hang metalen fabriekslampen (yep, van die oude!) op boven de eetkamertafel. Speur eens naar een oude metalen kast. Tegenwoordig weet Google die met gemak voor je te vinden. Extra leuk als ze al een beetje versleten zijn met links en rechts wat gebruikssporen.

Liever wat subtieler? Plaats een kruk in je interieur met metalen poten. Of kan het jou juist niet gek genoeg? DIY zelf een industriële bar!

#4: Hout en leer geeft sfeer

Ben je na deze tips bang dat het interieur kil aan gaat voelen? Voeg dan hout en leer toe. Dit gaat hand in hand samen met beton, metaal en een bakstenen muur. Het zorgt voor dat warme, huiselijke sfeertje.

Ben jij een trotse bezitter van een houten balken plafond? Houd deze dan in tact. Schuur hem desnoods op en lak het eventueel af, maar verstop hem niet.

En ook het leer hoeft niet bloedje nieuw te zijn. Het is juist mooi om robuust oud leer toe te passen. De finishing touch creëer je natuurlijk door een oude houten tafel op te knappen met daaronder een stalen onderstel.

 

De basis ingrediënten voor een industrieel interieur zijn beton, een bakstenen muur, hout en leer. Mix met je eigen favoriete items om alles een extra puntje op de i te geven. Succes!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze 4 basisingrediënten creëer je thuis een industrieel interieur
Sluiten