Maud van Dijck
Maud van Dijck Tips 9 sep 2021

6 hacks om je slaapkamer een luxere uitstraling te geven (voor weinig geld!)

Vind je dat je slaapkamer een upgrade nodig heeft, maar heb je geen zin om flink te gaan shoppen? Wij hebben wat gemakkelijke tips om je bed er luxe uit te laten zien en je slaapkamer meteen een elegantere uitstraling krijgt.

Er hoeft helemaal niet zo veel bij te komen kijken om een luxe look aan je eigen slaapkamer te geven.

6 hacks voor een luxe bed in je slaapkamer

1. Strakke hoeken

Ze staan ook wel bekend als de hospital corners aangezien de bedden in ziekenhuizen meestal ook zo strak worden opgemaakt, maar deze hoeken zie je ook in hotels terug. Zorg er dus voor dat je jouw schone beddengoed net zo strak in de hoeken stopt.

2. V贸lle kussens

Een vol kussen zorgt voor een volle en luxere uitstraling. Zorg er dus voor dat je kussen er niet wat slapjes uitziet en doe desnoods wat extra vulling in je kussensloop of koop een groter kussen.

3. Verhoog je bed

De hoogte van je bedframe kan de look van je slaapkamer flink be茂nvloeden en hoe hoger hoe luxer geldt het over het algemeen. Zoek dus eens naar wat bedverhogers.

Of als je frame aan vervanging toe is, kies dan voor een nieuw en hoger frame. Dan kan je de volgende keer je mooie bed inklimmen.

4. Plaats je bed tegen de muur

Zet je bed met het hoofdbord tegen de muur voor de beste uitstraling. Zorg dat je genoeg ruimte laat tussen je bed en de muur aan beide kanten. Een nachtkastje aan beide kanten cre毛ert ook een mooie symmetrische look.

5. Maak je eigen hoofdbord

Je kan ook zelf een hoofdbord maken van plakhout zoals je hier bij Karwei ziet. Of gebruik dit DIY om een houten hoofdbord te maken. Met een hoofdbord in een leuke kleur kan je een luxe touch aan je slaapkamer geven.

6. Decoreer met een dienblad

Wat roept er meer hotelgevoel op dan een dienblad dat je aan roomservice laat denken. Plaats een dienblad met leuke items zoals een vaas met wat mooie bloemen ergens in je slaapkamer.

luxe slaapkamer hacks tips
Bron: Roomed

Het ultieme luxegevoel: een donkergroene muur in de slaapkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
6 hacks om je slaapkamer een luxere uitstraling te geven (voor weinig geld!)
Sluiten