Merve Ozturk
Merve Ozturk Tips 17 sep 2020

De ultieme tips voor het samenstellen van een perfecte gallery wall

Een gallery wall in huis staat vaak prachtig. Je kunt ‘m zo groot en breed maken als je zelf wilt. Ga voor fotolijsten van grote en kleine formaten, verschillende prints en leuke designs op de lijsten… Het is aan jou om jouw interieur om te toveren tot een waar museum met deze hacks voor het samenstellen van een gallery wall.

Het enige wat je nodig hebt zijn een paar fotolijsten en wat posters, prints of foto’s. Ideaal om lege muren mee op te vullen en jouw interieur een persoonlijke touch te geven.

Dit zijn de ultieme hacks voor het samenstellen van een gallery wall

Op zoek naar Pinterest-beelden

Begin met het zoeken naar Pinterest-beelden zodat je goed weet wat je precies wilt, of een visuele weergave hebt van wat je in jouw hoofd hebt.

Hoeveel fotolijsten wil je gebruiken? Passen de prints die je wilt goed bij elkaar en welke print moet op welke plek voor de perfecte gallery wall? Denk goed na over al deze punten zodat je weet wat je doet.

Tip: print een paar afbeeldingen van posters die je zou willen verwerken in jouw gallery wall. Leg ze op de juiste wijze neer, net zoals je dat wilt op je muur. Zo check je gemakkelijk of het ook écht mooi zal staan in fotolijsten aan de muur.

Zorg voor variatie

Het is belangrijk om te weten wat jij wilt. Je kunt rekening houden met kleurcoördinatie, maar het kan ook zo zijn dat jij juist houdt van kleuren die met elkaar vloeken. De ultieme hack voor het kiezen van de inhoud is om rekening te houden met variatie.

Plaats je bijvoorbeeld een portret? Zet er dan niet nóg een portret naast, maar varieer juist met een quote of een dierenprint. Wil je voor een jungle vibe gaan met allemaal plantenbladeren? Dan maakt het op zich niet heel veel meer uit. Juist vet om verschillende planten door elkaar te plaatsen.

Focus op de fotolijsten

Nu je weet welke prints je wilt gebruiken, kun je je volledig focussen op de fotolijsten. Heb je bijvoorbeeld fotolijsten in verschillende kleuren en motieven op de kaders? Kies dan welke je naast elkaar en welke je boven elkaar zou willen plaatsen. Welke print wil je groot en welke wat kleiner? Staand of liggend?

Nadat je zeker bent van je zaak kun je de fotolijsten bevestigen aan de muur. Dit kun je doen met een spijker, maar ook gemakkelijk met fotolijststrips. Plaats de fotolijsten in eerste instantie zonder inhoud. Zo kun je zien of je de lay-out goed vindt en vervolgens beslissen welke print op welke plek komt.

Weet je niet echt wat je wilt maar lijkt een gallery wall je wel tof? Ga dan voor één grote lijst met twee kleinere ernaast. Hier kun je vrijwel nooit de mist in gaan.

Om het helemaal perfect te doen: Hack: op deze handige manier hangt je fotolijst altijd waterpas aan de muur

Meer tips voor een ultieme gallery wall

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Domino

Reageer op artikel:
De ultieme tips voor het samenstellen van een perfecte gallery wall
Sluiten