Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 20 aug 2016

Tips en inspiratie voor het creëren van een Scandinavische keuken

Eerder lieten we al de mooiste Scandinavische keukens zien. Goed ter inspiratie natuurlijk, maar hoe creëer je zo’n fijne Scandinavische keuken nou precies? Aan de hand van een aantal mooie voorbeelden zetten wij een aantal handige tips, tricks en key items voor jou op een rijtje.

Benieuwd naar de rest van het interieur van deze heerlijke huizen? Klik dan op de foto’s om door te gaan naar de complete binnenkijkers!

Bron: Alvhem

Bron: Entrance

Een mix van oud en nieuw

Bij een Scandinavische keuken is het mixen van verschillende materialen, kleuren en stijlen heel belangrijk. Denk aan een oude keuken met landelijke paneeldeurtjes, maar dan wel met een strak marmeren werkblad. Of een moderne, witte keuken met een wand van metrotegels gecombineerd met een vintage eettafel en een mix van verschillende stoelen. Wil je de look wat stoerder maken? Ga dan voor industriële, open wandrekken.

Bron: Stadshem

Bron: Stadshem

Bron: Stadshem

Kruiden, ingrediënten en planten

In het Hoge Noorden is eten erg belangrijk. Het is dan ook niet vreemd dat alle keukens er zo tiptop uitzien! Er wordt uitgebreid gekookt en het liefst met verse groenten. Alle ingrediënten en kruiden staan dus lekker in het zicht. Van kruidenplantjes tot mandjes met verschillende olie, knoflook en gedroogde kruiden. Zorg dat het aanrecht lekker opgeruimd is maar zet mooie flessen en opbergdozen vooral in het zicht.

Voor je verse kruiden hebben wij een leuke IKEA hack. Wat dacht je van een hangende kruidentuin aan het raam?

Bron: Stadshem

Neutrale tinten of kleur?

Qua kleur kun je eigenlijk alle kanten op. De afgelopen jaren zagen we veel mintgroene en donkerblauwe keukens, maar met enkel neutrale tinten zit je ook goed. Zorg bij een neutraal kleurenpalet altijd voor een mooi contrast, zoals een gekleurde SMEG koelkast of zwarte accessoires. Zo houd je de keuken toch een beetje spannend en verrassend!

Bron: Decoholic

Bron: Entrance

Bron: Entrance

Bron: Stadshem

Bijzonder behang

Behang in de keuken? Dat zie je hier niet zo vaak, maar in het noorden zijn ze er dol op! Ga wel voor een afwasbare variant; wel zo makkelijk met schoonmaken. Het leuke van behang is dat je echt kunt uitpakken met een gekke print. Bloemenbehang met een vintage look is weer helemaal terug van weggeweest en naar onze mening is de keuken hier de allerleukste plek voor. Het geeft de ruimte net dat beetje extra! Check deze inspiratieboost voor meer voorbeelden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tips en inspiratie voor het creëren van een Scandinavische keuken
Sluiten