Joëlle Kraaij
Joëlle Kraaij Wooninspiratie 17 dec 2016

Tips: zo creëer je een geweldige én budgetproof kersttafel

Een kerstdiner organiseren kan nogal wat stress opleveren. Vaak ben je al dagen van tevoren bezig met de voorbereiding van de lekkerste hapjes en de tafelschikking, maar vergeet ook de aankleding van de tafel niet! Aangezien niet iedereen een eindeloos budget heeft hebben wij een aantal handige tips voor een budgetproof kersttafel op een rijtje gezet.

Ben jij nog op zoek naar kerstcadeaus voor een klein budget? Check dan ook de leukste cadeaus voor minder dan vijftien euro.

De tafel

Met Kerstmis nodig je vaak veel gasten uit, die misschien niet allemaal aan jouw eettafel passen. Ga niet hals over kop opzoek naar een nieuwe tafel maar zet er twee of drie aan elkaar. Dit kunnen ook gewoon gehuurde inklaptafels zijn of een oude tafel die nog op zolder stond. Met een mooi tafelkleed zul je er niets meer van zien en kunnen al je gasten gezellig bij elkaar zitten!

Gemixt servies

Heb jij een uitgebreide serviesset voor vijftien personen? Lucky you, maar we snappen het ook als je dit niet hebt. Gelukkig is het mixen en matchen van servies helemaal trendy dus ga lekker los. Zorg dat de verschillende serviessets verspreid over de kersttafel terugkomen zodat het toch één geheel wordt. Wil je inspiratie opdoen? Kijk dan even hier.

Bron: Femina

Stoelendans

Tja, kleine kans dat je ook precies dezelfde stoelen hebt voor al je gasten. No worries. Ook deze kun je heel gemakkelijk mixen en matchen. Van verschillende kleuren tot verschillende modellen, alles kan en mag! Zo ontstaat er juist een vrolijk en speels geheel.

>> 7x inspiratie voor een mix & match van stoelen aan de eettafel

Tafelkleden en servetten

Doordat je al flink aan het mixen bent geweest adviseren wij om voor de tafelkleden en servetten een rustige basis te kiezen. Gelukkig zijn deze vaak voor een klein budget te vinden in winkels als Action of Xenos. Zo maak je van je eettafel een mooi geheel. En servetringen? Die kun je heel gemakkelijk zelf maken door deze DIY te volgen.

Tafeldecoratie

Tafeldecoratie hoeft helemaal niet duur te zijn, je kunt het zelfs gemakkelijk zelf maken! Kijk eens of je nog wat mooie takken kunt vinden in je tuin of in het bos en decoreer deze met een aantal overgebleven kerstornamenten. Voeg een aantal kaarsen toe en de kerstsfeer is compleet!

MEER LEZEN
Wil je inspiratie opdoen voor jouw mooie kersttafel? Bekijk dan onderstaande Inspiratieboosts:

Fotografie door Jazzy Hartog voor Roomed (tenzij anders vermeld).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tips: zo creëer je een geweldige én budgetproof kersttafel
Sluiten