Welcome to the jungle: 4 tips voor dierenprints in het interieur

Wij zijn gek op dierenprints. Maar helaas worden dierenprints als zebra, luipaard en tijger nog vaak gezien als een beetje over the top of zelfs ordinair. En wij vinden het tijd om daar verandering in te brengen!

Dierenprints kunnen je interieur namelijk een unieke en speelse look geven. Daarom: vier tips voor het mixen & matchen van je favoriete prints.

1. Zet je favoriete prints op een rijtje

Klinkt als een simpele tip – is het eigenlijk ook -, maar het is wel heel belangrijk. Dit thema is namelijk behoorlijk breed, dus je doet er goed aan om voor jezelf op een rijtje te zetten welke prints je het allermooist vindt.

2. Gooi je favorieten in de mix!

Voor een stoere look kies je voor luipaard en voor een iets meer ingetogen look kun je het beste gaan voor zebra. Wil je wat extra kleur in je interieur? Ga dan voor een mooi behang van palmen of Monstera bladeren. Vraag wat samples aan – of Google wat afbeeldingen en print ze uit – en leg de prints naast elkaar. Schuif de prints wat heen en weer om een mooie selectie en combinatie te maken.

In dit artikel geven we je nog een heleboel tips voor het mixen van prints.

3. Match de print met de grootte van de ruimte

Heb je een grote woonkamer met hoge plafonds? Ten eerste: lucky you. Ten tweede: match de print dan met de grootte van de ruimte. In een grote kamer vallen kleine prints snel weg en dat is zonde. Andersom kan het juist wel weer. Wanneer je maar een kleine woon- of slaapkamer hebt, kun je juist groots uitpakken met grote oppervlaktes vol dierenprints of botanische bladeren. Denk aan een grote muur met kleurig behang of misschien zelfs een mooie bank in luipaardprint!

Een goed voorbeeld is de eetkamer van Evelyn en Otto. Wij gingen bij hen op bezoek en maakten deze binnenkijker.

4. Combineer de prints met grafische vormen

Een spannende look creëer je door contrast en door het combineren van tegenovergestelde materialen. Denk aan hout met marmer of leer met metaal. Met prints is het eigenlijk net zo. Alle natuurlijke prints in je interieur hebben wel een goede tegenhanger nodig om de prints te versterken. Ga dus – op een subtiele manier – ook aan de slag met strepen en grafische vormen.

Bekijk ook:

Fotografie door Marije Kuiper voor Roomed (tenzij anders vermeld).

Reageer op artikel:
Welcome to the jungle: 4 tips voor dierenprints in het interieur
Sluiten